Valla benim beklentilerimin çok çok altında kalan bir sistem. Üzüldüm bu şekilde bozmasına. Gerçekten gecemizi gündüzümüze kattık. Takip ettik. Ve bu sonuç. Yoruyor insanı. Hem fiziksel olarak yoruyor
Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
sahut hocam peki ecmwf nin akşam güncellemesinden bir şey bekleyelim mi yoksa sadece gökyüzüne bakıp bekleyelim mi
Artık modellere bakmanın çok bir anlamı yok. Ben çok ekstrem bir durum olursa bilgilendiririm buradan
-
Geçen sene 9-12 Şubat’ta Mersin’de harika kar yağışları olmuştu tutmamıştı ama seyretmesi güzel yağışlardı ,keşke öyle bir sistem tekrar gelse...
Evet Mersin neredeyse Hatay kadar almıştı. Bu sistemde kar alır almasına ama bu bir saat veya biraz daha uzun sürer. Son 24 saat bakarız Mersinin durumuna da
-
Ne diyorum? Ben farklı bir şey söylemiyorum. Şu anda doğru model yorumlaması yaparsanız eğer. Neredeyse hepsinin mutabakat sağladığı 1 konu var. Çarşamba öğlen soğuk girişi olacak. Kar başlar. Akşama kadar devam eder
Ancak yağış süresini kimi model perşembe sabaha. Kimi öğlene kadar veriyor. Bazı modeller ise çarşamba akşam veya gece saatlerine doğru yağış biter diyor
-
mavi kütle daha iyi değil mi
Yok canım. Mavi kütle çok hafif yağış kütlesidir. Hatırlarsınız. Yağış toz gibi başlamıştı.
-
Öyle diyorsunuzda gem dışında veren yok onlar nie vermiyor?
Ne diyorum? Ben farklı bir şey söylemiyorum. Şu anda doğru model yorumlaması yaparsanız eğer. Neredeyse hepsinin mutabakat sağladığı 1 konu var. Çarşamba öğlen soğuk girişi olacak. Kar başlar. Akşama kadar devam eder
-
evet 11 şubat sistemi ama çok çok az yağmıştı o zaman
Yani mavi kütleden o kadar kar almıştık. Düşünün. Şu an bizi yeşil kütle vuracak. Öyle görünüyor.
-
Arkadaşlar. Bence çok bir problem yok. En kötü ihtimalle geçen sene bugünlerde yaşadığımız sistem gibi bir sistem yaşarız
-
Sahut hocam sendeyiz
Ne diyebilirim ki... Çarşamba öğlenden yağış sonuna bir şeyler alırız. Ama yağış Çarşamba akşamına keser bu görüntüye göre. Değişme payı artık çok az. Örtülü kar ihtimali kalmadı gibi bir şey Hatay'ın. Kar yağarsa öpüp başımıza koyalım
-
Paralel ne oluyordu?
GFS nin farklı bir senaryo denemesi
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Paralelin verdiği seanryo çok daha mantıklı
-
GFS ilginç bir senaryo verdi. Kontrol çıktısına ve GEM e de bir bakalım. İCON yağış verdi çünkü
-
GFS rezil etti. Elinden gelse yağmur bile vermeyecek
-
gfs güncellemesi ne zaman geliyor
Başladı. Bilgilendiririm