Sabahki ECMWF gibi gelir umarım sistem
wriscuttern tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu akşam ECM’de benzer bir görüntü verirse ortalama bir sistemden öteye geçemez…
Biz de sessiz sedasız radar takip ederiz 1 belki 2 gün
-
Ortada giden biten mahvolan bir şey yok. Ama yarın sabah dahil önümüzdeki güncellemeler çok önemli
GEM senaryoları ikiye ayrılmış durumda, ortalama bizim için güzel duruyor. Şu diyagrama göre ortalamadan daha iyisini almamız muhtemel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS diyagramıda GEM’e benzer ancak 500hpa daha kötü, çekirdek güçsüz. GFS senaryoları özellikle bu sene fazlaca oynak olduğundan 2 güncelleme iyi gelse bu ortalamayı toparlarız diye düşünüyorum.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ECMWF yanılmıyorsam 2 gün öncede yazdığım gibi bizim için en potansiyelli diyagram kesinlikle. 50 senaryo ortalaması gözle görülür şekilde çekirdeğin daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Tabi buradada bir ikiye ayrışma durumu var fakat GFS’den daha kararlı durumda
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Artık takip etmemiz gereken nokta doğu batı vs.. değil.
Çekirdeğin gücüne odaklanmalıyız yani üst seviyedeki ULL’nin kuzeyimizden koptuğu ana kadarki her güncelleme önemliYarın sabah veya öğlen sınırlı alan modellerine tam anlamıyla geçeriz diye düşünüyorum 🫡
-
Alıntı atıp cevap vererek kendisinin istediği şeyi yapıyorsunuz 🙃
Ecmwf çizgisini bozmadığı sürece güzel bir sistem alacağız çekirdek daha güçlü ecmde
-
Aifs daha dün kafkasa atmıştı sistemi
-
Hocam bende paylaşmak istedim lakin müsait değilim. Ara ara bakıyorum gfs yede ne deniyor bu yine
Sistemin süresini uzatır bu görüntüde güzel bir güncelleme oluyor
-
GFS sanırım vorteks deniyor
-
Çekirdek güçlü ve bir kolunu batıya doğru genişleterek uzuyor bu güncelde
-
GFS farklı bir şeyler deniyor. Atabilecek var mı derste bile koparmıyorum forumdan 😅
-
Sarıyer 😎
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Gfs ortalamayla tutarlı bi senaryomu verdi bakamıyorum şuan
Ortalamada 500hpa kısmında haka oldukça karasızlık var Ecmwf’te de öyle ama artık bu modellere takılmayalım derim 🫡
-
Yarın özellikle Avrupa yakasında kar süprizleri olacak,
Yarın akşam saatleri özellikle yüksek kesimler kar açılışını yapacak 🫡
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İlk DEK oluşumları perşembe öğle saatleri
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Cuma sabah saatleri sistemin yoğunlaşmaya başladığı anlar. Açılışı bir kaç mb derinliğine karadeniz alçağıyla yapıyoruz ECMWF’e göre
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sistem içerisinden rastgele bir zaman aralığı, telefonda olduğum için bütün saatleri ekleyemedim.
Pazar günü sabah saatleriThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pazartesi günü boğaz hattına özel bir DEK bandıyla kapanış, ECMWF’ten
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sahutt 500hpa sıcakları nasıl çekirdeğin gücünü merak ettim
-
ECMWF baya batılamış ara çıktıda
-
GFS gece akşamdan bile iyi DEK'ler çok güzel