2017'yi hatırlatıı. 3 senedir bu yoğunlukta yağış görmedim. Yerdeki örtüde 3 senenin en iyisi
wriscuttern tarafından yazılan gönderiler
-
-
Vallahi uzun zamandır böyle cephesel yağış görmedim 2021 den bile iyi 0 rakımda tutmaya başladı
-
Yağışın yoğunluğu uzun zamandır görmediğim türden 0 rakımda bile tutmaya başladı.
-
Yağış inanılmaz yoğun ufak tefek sıkcalık farklarıyla sağlam bir örtüyü kaçırbilir kıyılar bugün için
-
Tekrar kara döndük Eren
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ben arada hala buraya bakıyorum. Kararsızlık tekrardan arttı GEFS'te
-
İstanbul'da Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
Perşembe günü(20.02.2025) sabah saatlerinden itibaren il genelinde görülecek kar yağışlarının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise Pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ile tipi şeklindeki yağışlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
20.02.2025 12.00-24.02.2025 06.00
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Kar
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Tedbirler
Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri | Çığ Tehlikesinden Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
Kar Yoğunluğu Sınıflandırması
Hafif Kar
1–3 cm
Orta Kuvvette Kar
3–10 cm
Kuvvetli Kar
10–20 cm
Yoğun Kar
20 cm ve üzeri
-
GFS akşamki yağışı Anadolu yakasına sokmadan Avrupa üzerinden güneye indiriyor
Modeller 3 saat sonrası için bile apayrı kafalarda
Öğle güncellemesinde cumartesi ilk saatler için karadenizde ab vermiş. GFS'deki gibi yağışın tam bu saatlere denk gelmesi çok iyi olur
-
Tuzla güneşli bu nasıl sistem geçen hafta gibi
Daha sisteme yeni girdik
Etkili kısım cuma cumartesi ve nispeten pazar
-
Kar ne zaman tutucak peki
Cuma cumartesi
-
Ciddimisin Ayazağa da lapa lapa
Evet sahil tarafındayım şu an yağmur var evden çıktığımda kar yağıyordu
-
ICON’a göre akşam saatlerinde etkili bir kar geçişi var.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. User.3634 ICON tahmini
-
Hocam akşam sahillerde kara dönermi
Akşam üst seviye dahada soğuyor. Radarı takip etmek lazım yağış kara dönecektir. Özellikle ICON çıktısında yağış İstanbul’u ortalıyor. Sahil kesimleri için örtü durumumu kestirmek zor, sıcaklıklar kar yağışına yetsede tutmaya yetmeyebilir.
-
Şu an 0 metrede yağmur var. Ara ara kky oluyor
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kütlenin hareketi çok durağan batıdan gelenleri takip edin, İstanbul merkez üzerinden