Aydiner vesilesiyle ben de kendimden bir ekleme yapayım. Özellikle foruma katıldığım ilk dönem hem çok sabırsızdım hem de hayatımın kötü dönemlerinden birini yaşıyordum ve şu andan geçmişe baktığımda bence çocuktum.
Burada yaptığımız sistem takipleri, sohbetler, bazende sadece yazılanları okumak ve yeni şeyler öğrenmek, en önemliside birileriyle aynı frekansta olduğumu hissetmek içime tatlı bir huzur veriyordu. Çünkü buradaki herkes benimle aynı hobi çevresinde toplanmıştı ve sürekli bana farkında olmadan bir şeyler öğretiyordu. Öğrenmenin sonsuz olduğu bu hobide kendimi kocaman bir bilgi havuzunun içerisine attığımda, kafam o kadar çok doluyorduki gerçek hayatın bana katmaya çalıştığı olumsuzlukları unutuyordum. Hem sevdiğim şeyi öğreniyordum hem de gerçek hayatla bağlantılar kurarak beynimi rahatlatıyordum.
Bu hobi herkese farklı şeyler kazandırmıştır, benim en büyük kazanımım kimilerine garip gelecek olsada şu şekilde;
Kontrol edemediğim şeyler için kafa yormamalıyım.
Hayatımda şu an olan veya olmayan çevremdeki herkese bu kazanımımı aşılamaya çalışıyordum. Bu biraz tadını beğendiğin bir yemeği başkasına önermek gibi "bana iyi geldiyse onlarada iyi gelir" diye düşündüm. Belkide farkında olmadan birilerine iyi geldim. Kısaca bu hobi beni daha sabırlı olmaya ve mantıksal sorgulamaya alıştırdı.