Gece 01.00 dan sonra dikey bileşen alıyor rüzgar. Bu saatlerden önce etkili DEK beklemek yanlış olur. Anadolu yakasını vuruyor yatay yönlü kütleler. En etkili saatler saat 05.00 ile 10.00 arası. Sabah saatlerinde tam yıldıza dönüyor il geneli güzel yağış alacaktır.
Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler
-
-
Madem ucu bucağı görünmeyen bembeyaz karlarla kaplı bir sürece giriyoruz, profil fotoğrafını da ona göre yapalım

Şimdi bu akşam Ecmwf'de 21.00 da 22-27 sistemini mi takip edicez ? Radardan DEK mi takip edicez ? Yoksa dışarıda yağan kara mı bakıcaz ?
-
Sıcaklık - 4 derecelerdeyken yağan yoğun kar yağışı rüzgarın aniden lodosa dönmesiyle kaç saniye içinde yağış yerini yağmura bırakır
Hava -4 derece iken hangi rüzgar esiyor ? Ayrıca lodosa dönmesi bir anda olmaz. Kuzey bileşenli bir rüzgar varsa saat yönünde döneceği için sıcaklık adım adım artar.
Lodosla kar almışlığımız da var bu arada 😂
-
1-) Yeryüzü etrafında hareket eden kütlenin açısal momentumunun kombinasyonları nedir
2-) Kapalı bir sistemde (dünyamız) yarıçap kolunun uzunluğu azalırsa (kütle aynı kalacak) dönüş hızı nasıl etkilenir
3-) Dünyada açısal momentum bütçesi arttığında denge nasıl sağlanır ?
Hepsini doğru cevapla 10 lira

1-) sürtünme torku ve momentum takası
2-) Artar
3-) Ekvatordan Kuzeye doğru sürüklenen siklonlar üretilir.
-
hocam ne yaptın sen ben bile elendim :D dur merak ettim biraz araştırım
Google de aratarak bulamazsın doğru cevabı 😂
-
Hadi bana meteorolojik sorular sorarak beni sınav yapın en az 5 soru istiyorum. Ne gibi sorular derseniz örneğin
Kaç derecede grapuel yağışı olur.
1-) Yeryüzü etrafında hareket eden kütlenin açısal momentumunun kombinasyonları nedir
2-) Kapalı bir sistemde (dünyamız) yarıçap kolunun uzunluğu azalırsa (kütle aynı kalacak) dönüş hızı nasıl etkilenir
3-) Dünyada açısal momentum bütçesi arttığında denge nasıl sağlanır ?
Hepsini doğru cevapla 10 lira

-
Siklon ardı DEK yağışları var istanbul radarında virga yoğunluklu. Öğleye kalmadan radar bomboş kalır. Akşam 8 den sonra şov başlıyor
-
Özelden yazmış hocam.
Yazmamış 😂
-
Sarp Özdoğan hocam özelden ileteşime geçebilir miyiz ?
Bir şey göstermem gerekiyor size
Buyur sorabilirsin.
-
-
ECMWF sıcak çıktı gibi durmuyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Soğuturuz

-
Oluşan Dek bantlarındaki bulutların tepe yüksekliği 5.5-6km arası olur. Sarı-Turuncu skalada kütle görmemiz mümkün. Yüksek ihtimalle gök gürültüsü de eşlik edecek kar yağışına
-
Yarın akşam- Çarşamba İstanbul radar (temsili)
Skew-t Sarıyer açıklarına ait. Boğaz ve Anadolu ağırlıklı , Fakat B.çekmece gölünün doğusuna kadar Avrupa yakasının da DEK yağışlarından etkilenmesini bekliyorum. DEK yağışları çok kuvvetli olacak. Bant yakalayan yer rakım fark etmeksizin tatmin edici örtü alacaktır.
-
madem forumumuzda bu islerden anlayan biri var cikipta bir aciklama yapip bizleri bilgilendirmek yerine neden bu sekil davraniyorsunki arkadasim. yazmissin guzel birilerinden onayda almis ki bu isten anladigin asikar. suraya bir iki not dusseydin seni takip eden bu kadar insanin hatrina hos olmazmiydi. ?
bu neyin kinayesi ve kime ve bu kadar bilim ile ic ice olan bir insanin yazacagi yazilarmi bunlar?
Ne alaka ?
-
Ecmwf çizgisini bozmadı. Gayet iyi DEK veriyor İstanbul'a