8.faz Avrupa'dan bati bölgelere gelen serin hava ve yağış
+1
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur8.faz Avrupa'dan bati bölgelere gelen serin hava ve yağış
+1
Hocam senin tahminin nedir ocak tahmini ve Aralık 2. Yarı tahmini yapicak mısın
Yapacağım. Fakat şimdi değil.
Cfs modeli günlük değil haftalık-aylık çıktıların ortalaması birleştirilerek yapılan bir çalışmadır. Gfs ve Ecmwf gibi günlük çalışmalar yapan bir model değil. Adından da anlaşılacağı üzere "İklim tahmin modeli"'dir. Bu bilgiler doğrultusunda THE_AZOR 'un tahmininde eleştirilecek yanlış bir durum yoktur
Böyle verisiz bir şekilde uzaktan atıp ya tutarsa hesabı sistem parselciliği yapabileceğiniz bir dünya sosyal medya grubu/sayfası var. Mühim olanın işi bilerek yorum yapmak olduğunu düşüyorum.
RE: SİNERJİ (SALLAMA) KONUSU böyle bir şey var sanırım sinerji için.
Bu arada buraya attıklarımın hiçbiri başka bir yerlerden alıntı değildir bütün değerlendirmeleri kendim yapıyorum
NOAA P. Labdan oluşturmuyor musun ? Modellemeyi site yine model verileriyle oluşturuyor..
7.8 faz gözüküyor zaten Aralık ayı bizim enlemlerde y.b hakimiyeti klasiktir
Sadece MJO ile sonuç çıkartmak doğru değil. Madden-Julian salınımı (MJO) atmosferin sadece %5'ini oluşturur. ENSO'nun durumuna göre etkileri değişir.. Ayrıca jet akımları, Kuzeydeki ısı dalgaları iş yapmıyorsa 7-8.Faz Aralık ayında Negatif Endekseler işaret eder. La nina koşullarında faz 7 Mjo , Dikey rossby dalgası yayılımına ve Negatif NAO ya işaret eder.
Kuvvetli negatif NAO , Grönland-İzlanda üzerinde alçak basınç hakimiyeti yaratabilir.
Hafif negatif NAO ise Azor yb nin Bergen-Stockholm üzerinde yükselmesine işaret eder.
Benim kararsız kaldığım nokta da bu kısım işte. Telebağlantılar netleşene kadar sistemi tahmin edemeyiz (15-30 aralık). Matematiksel olarak (bizim coğarafyamızda) imkansız..
Ben buldum var paylaşamam şimdi sadece modelleme yapabilirsek ortaya çıkar çalışmamız lazım yakın olsak biliyorsun durumu
130'dan fazla makale okudum bu bilimle ilgili. Anadolu gibi bir coğarafyaya aylar öncesinden nokta atışı yapabilecek bir yöntem ne gördüm ne duydum.
Bulduysan datayı paylaşırsan sevinirim hocam ![]()
Tek bir parametre ye bağlı olarak bunları söylemek çok doğru değil bölgesel rüzgarların zayıflaması avrupayada etki edebilir.
Amerika avrupa asya.. Uzun vadede "Ülkemiz" adına nokta atışı için kullanılcak bir veri değil. Öyle bir veri de yok zaten..
THE_AZOR Aralık ayını komple kapattım diyon yani üle. Kaçında gelirse gelsin ben bildim mi diyecen😅
Ne denir buna hocam ![]()
Bu arada pslden kendim oluşturdum herhangi bir kurumun tahmini değil
Hangi fenomenlerle oluşturdun ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Güncel indeks tahminlerine benzeyen kışların 500 mb anomalisi
Road to İtalya diyor şair
Cuma mübarek gün anlaşalım olur 🙂😊
Cumadan sonra ICON un sözü geçer.
Gem modelinin geçen seneki yılbaşı sistemini doğru tahmin ettiğinide unutmayalım
Gem 6 ocak 2017 sistemini de ilk gören model. Lakin orta vadede UKMO kadar başarılı değildir
Fazla güneyleyeceğini sanmıyorum soğukların. GEM'in kendi analoglarına bile ters.
Ben bir şey sormak istiyorum bu seneki kış bölgemiz için nasıl geçicek şu anki verilere göre cevaplarsanız sevinirim umarım bol karlı olur
Şimdilik kesin olmamakla birlikte 1-0 önde karadeniz