Halkalı'da kar orta şiddette ince ince güzel yağıyor.❄️❄️❄️
ilkerlii tarafından yazılan gönderiler
-
-
Başladı,Halkalı'da hafif kar yağışlıyız.
-
Evet ukmo pazar için iyi Gfs de iyi ama icon ve ecmwf doğu karadenize veriyor.
UKMO ve ECM birbirini tamamlayan modeller,belki UKMO ECM'yi yanına çeker diye umut ediyorum.
Uyandık Kral, sadece ull son gün bile değişir. O yüzden bişey yazıp çizemiyoruz.
Aynen üstad,temkinli olmakta yarar var,son ana kadar sancılı bir süreç olacak.
-
UKMO iyi gelmiş diyorlar millet,uyanın !
-
Halkalı'da iyi kar yağışı var.
-
Halkalı'da da kar başladı.
-
İkitelli'deyim yağmur var. 🤣
Halkalı Meydana yakın Oyak sitesi tarafındayım,kar yağışı devam ediyor.
-
Halkalı'da kar yağışı başladı,beklediğime değdi.Bu gece uzun olacak.
-
Bu arada 15 i sonrası uzun süreli durağan havalar ve yüksek basınç etkisiyle Ocak sonuna kadar devam edecek gibi duruyor. Bu kış için yaşacağımız en etkili sistem olabilir,diye düşünüyorum.
Hocalar Sibirya geliyor diyor ay sonuna,haberiniz yok mu ?
-
Yaşa gör sistemi kıyılar ince örtüden ötesini beklemesin. 100 rakım üstü 3-5cm den ötesini beklemesin.
Açıkçası ben yüksek rakımlı yerlerde çok daha iyisini bekliyorum, özellikle Avrupa yakası.
-
GFS'ye göre pazartesi günü kar yağışı riski.
Anlamadım hocam,ne riski bu ?
-
Kar haritalarını çok fazla kafaya takıyorum,sizce doğru mu bu ? Yani bu vadeden endişe duymayı gerektiren bir durum mu bu ?
-
Ecmwf ara güncellemeyi 12-14 ocak için beğendim. Her güncellemede azor iyileşmeye devam ederse çok daha iyi bir sistem alabiliriz. Ecmwf ısrarı güzel

Şu GFS'yi de bir yola getirebilsek,içimiz rahatlayacak.Ecm ile ikisi aynı fikirde olmadığı zaman rahat edemiyoruz,hep bir tedirginlik duyuyor insan.
-
2 atak modellerde baya kuvvetli geliyor ayrıca sistemin süresi uzayabilir gücü de artabilir. Okulların tatil olması konusu içinde İstanbula 5-10 cm civarı da yağsa genel olarak tatil ederler ertesi günde aynı şekilde 3-4 cm kar yağsa buzlanma vs diyecekler derken 2-3 günlük tatil olayı olabilir dedim.
Sistemi tabiki güçlü bekliyorum işin içinde siklon var ne yapacağını kestiremedigimiz için efsane de yapabilir geciştirme karda
Hocam eline sağlık, eyvallah.ECM biraz moralleri bozdu,tüm motivasyon gitti,bu da işin bizimle ilgili kısmı.
Selamlar.
-
Haftaya pazartesi salı Çarşamba okullar tatil olabilir.
Hocam yani güçlü bir sistem beklentisi içindesiniz,yanlış mı anladım ?