yağış -14 olan kısımda değilki -8-9 olan kısımda
Raad'ta kal
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturyağış -14 olan kısımda değilki -8-9 olan kısımda
Raad'ta kal
cumartesi akşamdan pazar sabaha iyi yağış vardı aslında ama sıcaklık sıkıntı çıkarmıştı hatta çoğu yer yağmura dönmüştü poyraz yüzünden o sistem de sibirya soğuğuydu bu da onda da poyraz var bunda da onda da -8 vardı bunda da farkı merak ediyorum sıcaklık olarak
-14 konuşuyoruz bazı yerlerde yer yer 850'de hala -8de neden yağmur yağdı -14te de yağar mı diyorsunuz yani ben de düşük rakımda oturuyorum ama bir önceki aldığımız sistem bunun yanında komikti. Onda diyagramı -8'e bile zor çekmiştik şu anda ortalama -10 -12 arasında. Görmüyor musunuz acaba?
trajikomik olansa -14 girdiğinde yağışın çoktan çekip gitmesi :D asıl yağış anında -8-9 lar var
Arkadaşım sana burada herkes ne diyor ? Sıcaklık sıkıntısı yaşanmayacak diyor ama ısrar kıyamet sürdürüyorsun ne olmasını bekliyorsun daha herkes öyledi sorun yok ve açıklamasını da bizzat Ömer yaptı. Bir sürü admin de daha önce sana yazdı burada.. trollük yapma artık zıvanadan çıktı bu olay
Hocam sen gerçekten bu işi bilmiyorsun? Bu kanıya kesin vardım artık.
Troll o çünkü :D Defalarca Adminler açıklıyor az önce Ömer de Marmara Sorumlusu olarak açıkladı ama yok inadına hala cevap istiyor arkadaş
bilen biri lütfen cevaplasın sıcaklıklar pazartesi öğlen 0'ın altına düşüyor yağış anında hep 1-2 derece bandında nasıl uygun oluyor anlamadım
Defalarca açıklandı
2017 ocak sisteminin 6-7 ocak kısmının yarısı gibi duruyor ama yer sıcaklıkları neden yüksek yani 1 derecede nasıl örtü oluşturuyor
Oluşuyormuş demek ki
Önemli olan Ecmwf İcon Ukmo (ne kadar bu sene başarısız olsada) gibi modeller bunlar sınırlı alanı daha iyi çözerler
Kısa vadede Iconun başarısı çok iyi ve şu anda İcon Ukmo ve hatta GEM gayet iyi çıktılar sundu İzlanda AB'sini GFS çok şişirdiği bariz açık bu güncellemede. Yani sorun yok diğer güncellemede hemen değiştirebilir geçen akşamlarda da yaşadık.
alarım ortam mutlaka gerilir yağışlar azalınca yapacak bir şey yok maalesef. Tartışıp birbirinizi kırmaya gerek yok bu yüzden. Sıkıntı varsa özelden çözün buradan yazılan mesajları sileceğim.
Sıkıntı yok ben sadece ortam gerilmesin diye yazdım zaten ama işte anlayış biraz size teşekkür ederim kolaylıklar dilerim
Bukadar celallenmeye gerek yok. Nekadar çok agresif olmuşsunuz. Bırakın herşeyi nasipte öteye geçilmez. Her şeyde vardır bir hayır. Oldumu yatıştın mı?
Ne agresifi beyefendi siz görmüyor musunuz olanı ? Bu yağışın öneminin ne kadar büyük olduğunu görmüyor musunuz İstanbul için ? Hala gelip burada laf sokmaya çalışıyorsunuz.. insan gibi yazdım size ortamı germeyin insanlar zaten üzülüyor burada sinirleniyor modele ve siz kalkıp hem gereksiz espri hem gereksiz laf sokuyorsunuz birazdan da beni banlarsınız egonuz rahat eder. Bi tık törpüleyelim bence ve insanları sakinleştirelim.
ECMWF modelini bekleyin diyenler zaten ECMWF yağış için kötü çıktı sunuyordu ancak kısa vade modellerine bakıyorduk ICON gibi keza ICON da yağış mağış vermemiş maalesef.. o yüzden beklentiyi minimumda tutun.. son saatlerde bu değişim korkunç özellikle ay sonu sistemi takip etmek isteyenler için
Peki şimdi bu çıkan kötü sonuca göre yarın akşam yoğun kar yağışı gelmicekmi
yok kardeşim gelicek ama biz gelecek diye üzülüyoruz
Bu ne la ağlama duvarına dönmüş burası.?♂️?♂️?♂️ Karadeniz sayfasına bekleriz ??
Komik olan ne var ? Espri falan değil yaptığınız barajlarımız tehlike altında İstanbul'da ve son dakika golü yemişiz burada espri yapıyorsunuz.. yakıştıramadım zaten ortam gergin. Barajlarımız yüzde 27'ye yeni çıktı ve bu bile yetersiz üstüne bu yağışa çok ihtiyacımız var gelip espri yaptığınızı sanıyorsunuz çok tesüf ediyorum bir moderatör olarak yatıştıracağınıza ortamı geriyorsunuz.
Sisteme saatler kala böyle değişiyorsa ay sonu akustik için model takibi yapmaya pek de gerek yok çünkü -40 soksa 850de bilin ki saatler kala +10 afrika atağı yeriz görünen bu maalesef.. 4 yıldır forum takip ederim 4 yıldır aynı terane devam ediyor istanbul için.. Aynı taaaaasss aynı hamam..
Yağmur küçükçekmece cennette yoğun şekilde devam ediyor.. bu yağışı kar olarak alamamamız çok üzücü.. umarım pazar günü de bu hüsrana uğramayız
Verdi ama sabah güncellemesinde ve haritada bazı yerler veriyor DEKlerle olabilir sanki