ECMWF'ninn bugün güncellenen 42 günlük tahminine göre Ocak ayı ortalarına kadar ani stratosfer ısınması beklenmiyor. Pozitif AO-NAO sinyali. Var
Son ECM uzun vadeli sıcaklık ve basınç tahminlerine göre gidişat iyi.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturECMWF'ninn bugün güncellenen 42 günlük tahminine göre Ocak ayı ortalarına kadar ani stratosfer ısınması beklenmiyor. Pozitif AO-NAO sinyali. Var
Son ECM uzun vadeli sıcaklık ve basınç tahminlerine göre gidişat iyi.
Ocak ayının ilk verileri umut vadediyor ecmf aylık verilerinde kuzeyimizdeki soğuk bölgesinin büyük ihtimalle y.b olacaktır
ülkemize soğuk hava dalgaları indirmesini bekliyorum.
Not:bu ilk veriler hala değişiklik gösterebilir
Aralık 10 sonrası belirsiz o kadar
İskedinavya ya kadar uzanan azorun bize süpriz hediyesi olabilir
hala değişebilir ama sistem yaklaştıkça güçleniyor kuzeyden sarkan hava her güncellemede dahada derinleşti dün gece bunuda ıspatladı güzel bir sistem geliyor
Aralık 5 ila 9 arası tahmini kar derinliği umut verici ama inanın bu ayda kar tahmini yapmak çok zor adamı rezilde eder vezirde
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
7.8 faz gözüküyor zaten Aralık ayı bizim enlemlerde y.b hakimiyeti klasiktir
Aralık ortasında y.b hakimiyeti gözüküyor oda yetmezmiş gibi Hint okyanusunda ısı farklılığı var Aralık ayının 18 gibi Ural yükseğimi dağılacağını umuyorum ancak önceki senelerde ki gibi oraya yerleşme ihtimali benide korkutmuyor değil 
Tahmin değil sallamadır bu. Kar yağsa da efsane olurdu hortum çıksada.
Geçmişe bakın emeğime saygı duyun verilerle yaptım tahminlerimi şuan salayan sizsiniz
THE_AZOR iyi ki deprem falan olmadı gök taşı düşmedi. Yoksa hepsini katardın içine ben bildim diye ula😅 lodos fırtınası demişmiydin sen? Dediysen de ben orayı atlamışım demek🙄
Ben efsane dedim kar demedim ve bu meteorolojik bir olay hep hatırlanacak bir tarih oldu ve tahminim tuttu.
Kasımda 3 sitem beklentim var bunlar şiddetini artırarak gelecek 7 ve14 Kasım.
Tahminim Kasımın son haftasında gelecek sistemin Kasım efsanesi olmaya aday olacağı
Yaklaşık 33 gün önce yaptığım sistem tahminlerimde 3/3 yaptım Kasım son haftası sistemi maalesef can kayıplarıyla karşılaştık efsane derkende bunu kasdetmemiştim
ama rekor hava olayları gerçekleşti.
Şimdi sıra Aralık 10 tarihleri yada civarındaki sistemde aralığın son haftası bir sistem daha belirlemiştim ama Semih bey duyurmuş geç kaldım yanlız o sistemin son hafta değilde 21 gibi gelme ihtimali büyük .
Geliyor gelmekte olan sinyaller güçlenmeye başladı 
Kastamonu Doğanyurt a dolu yağışı
30 Kasım
12 Kasımda yaptığım tahminimiz hala arkasındayım Aralık 10-15 işaret etmiştim arkasındanda Aralık son haftası...... yeni verileri toplamaya başladım.
Kırklareli'nde kar yağışı başlamış