mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

Selamünaleyküm hayırlı geceler Üniversite sınavı bitti ve geri döndüm sınava sözel kısımdan girdim bir şeyler karaladım ve geldim Ayt'de çok zorlanmadım ama Tyt'de çok zorlandım özellikle Türkçe'de bu da benim üniversiteye girmemi zorlaştıracak bakalım ne olucak hakkımızda hayırlısı

omer hosgeldin. umarim istedgin gibi bir sonuc alirsin. sizlerin basarisi bizlerin gururu oluyor artik. idealist , prensipli, disiplinli ve sonucunda basarili genclerle bir arada bulunmak benim acimdan acimdan onur verici. umarim hepiniz hedeflerinize ulasir vataniza milletinize hayirli olursunuz bu mutluluk bizlere yeter

Her 10 senedi bir 10 sene ileri gider çıktılar. Konumumdaki bir meteorolog söylemişti bunu bana. Buda yani 30 yıllık ortalamanın baz alınması dünya meteoroloji teşkilatının önerisiymiş. Birde şunu söylemişti ''30 yıllık ortalama artık pek bi anlam ifade etmiyor iklimler o kadar değiştiki bundan sonra 20 yıl üzerinden hesaplanmalı''. falan demiştiki bence doğru olan da bu. Düşünsenize son 6-7 senedir dünya en sıcak yıllarını yaşıyor ve 25-30 sene önceki yağış ve sıcaklık istatistikleri ortalamaya dahil edilince gerçek değerden ciddi anlamda sapma olu

katiliyorum. son seneler yasadigimiz mevsim anomalileri bunu kanitlar nitelikte. bunlar hep oluyordu lakin son donemlerde biraz artis oldugu soylenebilir

mugla gece boyunca hareketliydi

Kazasız belasız yağışlar olsun inşallah abim..

cok iyi oldu mustafa abi bu yagislar. bir zamanlar hayvancilik yapmis biri olarak balikesir bursa canakkale cevresinde erken sararan doga ortusune en az 20 gun daha can verecek ve buyuk bir kazanc bu. 3-5 senede bir olur. bu ciftimizin hayvancimizin cebine girer hayvanlarimizda dogamizda bayram eder. bel boyu ot olur ciftci malina kislik ot bicer.