bu arada arada forumda yazilim ile postlar goruyorum. arkadaslar yazilim ile ilgili ozellikle embedded system konusunda kendini gelistirmek veyahut ogrenmek isteyen olursa(tabi gercekten en temelinden). bana tek bir msj yazmasi yeterli.
artik baslangic icin internette gerekli dokumanlar ve videolar mevcut fakat bir bakimada cok tehlikeli. kendilerini yazilimci goren bir cok arkadasimin cektigi videolar cok kusurlu ve yanlis anlasilmalara musait. dogru olsa bile bir takim temel ogelere yetkin olmadigi icin anlasilamiyor ve zor zannediliyor hayir zor degil. yazilim demek bilgisayarin mimarisi demektir. islem biriminin bir yada daha fazla inputu memory unitesinde (ram rom cache) alocate edip bir yada daha fazla output a cevirim proces leridir. yazilim kod dan ibaret degildir ve bu sekilde anlasilamaz. siz nasil ilk okulda okumayi yazmayi hesaplamayi ogrenip ileriki ogrenim hayatinizda bunu ogreniminizi gelistirmek icin kullaniyor iseniz kod ve diller de yazilim insa edebilmek icin bir enstrumandir. sadece kod yazmayi bilen yazlimci olamaz. spesifik konularda kendini bir yere kadar gelistirebilir ve orada kalir. uzerine koyabilmek icin yazdiginiz kod un mimaride hangi proces e karsilik geldigini kismen elektronik oalrak anlamak gereklidir. bunun dereceleri vardir. ama bir temeli olmasi gerektigi kesindir.
fakat ogrenmek isteyen olursa sayet forumuzdan gerekli temeli alma surecinde her kosulda yardimci olurum yol gosteririm bazi konulari kendim anlatirim. ve bundan keyif alirim. belli bir yere gelmis uzerine koymak isteyenler icinde gecerli bu durum bildigim yere kadar anlatirim iyide bir yerdeyim bunu soyleyebilirim bu ovunmek degil anlamaniz acisindan. cunku daha once bir iki kisiyle sohbet ettigimde ne isle ugrastigimi bilmedigi icin bana turkiyede ileri seviyedeki bir kac universitenin ogrencisi olan arkadaslari uzerinden ornekler verdi guldum gectim.
eger suan iyi bir akademik kariyer seviyesinde degilseniz yahut onemli sirketlerin bunyesinde farkli pozisyonlarda karmasik gorevler ustlenmediyseniz bana is ogretmeyin. sert yazmisim gibi gorunuyorda oyle degil anlasilmasi icin yaziyorum suradan benim vasitamla bu ise bulasmis ileride beni ve bizleri mutlu edicek gururlandiracak tek kisi yakalayabilsem benim icin gercek basari budur.
sorarsaniz ne is yaptigimi asil isim gercek zamanli sistemler, kernel seviyesinde yazilim diyebilirim micro code daha uygun. ve tasinabilir sistemlerin orta olcekli isletim sistemi tasarimi yazilimi diyebilirim. tabi gelistiriyorum kendimi 30 sene daha gelistirsem bitmez sonu yok.
bu teklifi sakin zamanlarda ara ara yazmaya calisiyorum. ulkece kalkinmak yolunda cebimizi doldurmak degil bildigimizi karsiliksiz paylasmaktir elzem olan.