mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

nerde :hs: nin savunma bakani (arda) ? ArdaAlper savunmamizi boslamayalim yazda geliyor hazir. :)

samp-t icin gelismeler var cumhurbaskani recep tayyip erdogan bulusmasinda fransa ve ingiltere baskani ile cok olumlu gorusmeler yapildigini acikladi gecenlerde. bu cok cok cok cok onemli arkadaslar. bu projede teknoloji ve uretim ortakligi anlasmasi parametreleri var. dogudaki harekatlarimiz neticesinde (haksizliga ugradik )ustu kapali ambargolar ile askiya alinmisti.

samp-t icin bulabildigim en kaliteli icerik bu

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Geçmiş olsun mehmet civan hocam, tez zamanda şifa inşaallah

saol abi yalniz ilacin recetesine baktim uyarici psodoefedrin varmis bende noluyo bu aksam bole diyorum kendi kendime :) bazi bunyelere dokunurmus :) kullanirken dikkat etmek lazim. ayaga kaldirmasi ve dekonjestan etki icin tylol hot tada bulurnurmus bilgi olarak burada kalsin. kullanilip sifa saglandiginda direk dolaba kaldirmak luzum gelir.

bu arada arkadaslar saglam bir grip atlatiyorum. grip cok farkli haberiniz olsun. burnum 3 gundur hic bir sekilde durmadi surekli akti burnumun uclari yara oldu dip taraflari kanama yapiyor. aman ha covid gecti diye onlemleri es gecmeyin. bu aksam kendime gelmeye basladim yavas yavas. terler icerisinde yatiyordum gunlerdir. dikkat !!

ilac marka modeli ermeyi sevmem lakinj aklinizda biulunsun anti histaminik icerikli bazi ilaclar calisiyor sadece bende aferim sinus etki etti oda sadece ufak bir rahatlama. tabi doktor kontrolunde

yav arkadas sizde buldunuz deliyi yazdirin durun ses etmeyin begeni atin :) ben ne ara yazmisim bu kadar seyi arada hic farketmiyorum (:(: okiyim dedim 4 kere okudum zor anladim. siz nasil anladiniz okuyanlar ben onu anlamadim ;-)

bu arada arada forumda yazilim ile postlar goruyorum. arkadaslar yazilim ile ilgili ozellikle embedded system konusunda kendini gelistirmek veyahut ogrenmek isteyen olursa(tabi gercekten en temelinden). bana tek bir msj yazmasi yeterli.

artik baslangic icin internette gerekli dokumanlar ve videolar mevcut fakat bir bakimada cok tehlikeli. kendilerini yazilimci goren bir cok arkadasimin cektigi videolar cok kusurlu ve yanlis anlasilmalara musait. dogru olsa bile bir takim temel ogelere yetkin olmadigi icin anlasilamiyor ve zor zannediliyor hayir zor degil. yazilim demek bilgisayarin mimarisi demektir. islem biriminin bir yada daha fazla inputu memory unitesinde (ram rom cache) alocate edip bir yada daha fazla output a cevirim proces leridir. yazilim kod dan ibaret degildir ve bu sekilde anlasilamaz. siz nasil ilk okulda okumayi yazmayi hesaplamayi ogrenip ileriki ogrenim hayatinizda bunu ogreniminizi gelistirmek icin kullaniyor iseniz kod ve diller de yazilim insa edebilmek icin bir enstrumandir. sadece kod yazmayi bilen yazlimci olamaz. spesifik konularda kendini bir yere kadar gelistirebilir ve orada kalir. uzerine koyabilmek icin yazdiginiz kod un mimaride hangi proces e karsilik geldigini kismen elektronik oalrak anlamak gereklidir. bunun dereceleri vardir. ama bir temeli olmasi gerektigi kesindir.

fakat ogrenmek isteyen olursa sayet forumuzdan gerekli temeli alma surecinde her kosulda yardimci olurum yol gosteririm bazi konulari kendim anlatirim. ve bundan keyif alirim. belli bir yere gelmis uzerine koymak isteyenler icinde gecerli bu durum bildigim yere kadar anlatirim iyide bir yerdeyim bunu soyleyebilirim bu ovunmek degil anlamaniz acisindan. cunku daha once bir iki kisiyle sohbet ettigimde ne isle ugrastigimi bilmedigi icin bana turkiyede ileri seviyedeki bir kac universitenin ogrencisi olan arkadaslari uzerinden ornekler verdi guldum gectim. :) eger suan iyi bir akademik kariyer seviyesinde degilseniz yahut onemli sirketlerin bunyesinde farkli pozisyonlarda karmasik gorevler ustlenmediyseniz bana is ogretmeyin. sert yazmisim gibi gorunuyorda oyle degil anlasilmasi icin yaziyorum suradan benim vasitamla bu ise bulasmis ileride beni ve bizleri mutlu edicek gururlandiracak tek kisi yakalayabilsem benim icin gercek basari budur.

sorarsaniz ne is yaptigimi asil isim gercek zamanli sistemler, kernel seviyesinde yazilim diyebilirim micro code daha uygun. ve tasinabilir sistemlerin orta olcekli isletim sistemi tasarimi yazilimi diyebilirim. tabi gelistiriyorum kendimi 30 sene daha gelistirsem bitmez sonu yok.

bu teklifi sakin zamanlarda ara ara yazmaya calisiyorum. ulkece kalkinmak yolunda cebimizi doldurmak degil bildigimizi karsiliksiz paylasmaktir elzem olan.

Yoksa ben fizikçiyim. Sevdam var fiziğe. Veya meteorolojiye ilgim var. Spor muhabiri olmak isterdim hep. Ama bir garantisi yok bu mesleklerin. Bunların hepsine dikkat ediyorum. Devlette çalışan bir meteoroloji mühendisi ne kadar maaş alıyor ki?? Veya bir fizikçi. Bitirip ne yapıyor. Elbette Boğaziçi fizik mezunlarından vs bahsetmiyorum. Onların işi garanti. Ya ötekiler? Söylemek istediğim, 3.3 milyon kişinin katılacağı bir sınav, 4 sene sonra tavan yapacak işsizlik sorunu vs vs vs

bunu gecenlerde burdami yazdim birinemi anlattim tam hatirlamiyorum. arkadasim teknik lise cikisli azmediyor turkiye derecesi yaparak balikesir makine muhendisligi kazaniyor duz lise yada anadolu fen lisesi cikisli olsa itu odtu kazanirdi fakat katsayi engeline takiliyor. balikesir universitesi bekledigi isterleri karsilamiyor biraz saliyor calismiyor ki ben bu kismin 4 senesine yetistim 7 yada 8 senede bitirdi. sonra tekrar basladi calismaya kendini gelistirdi ingilizcesini gelistirdi mekanik calisti ve burada gecen sene bir firmada ise girdi yapisal analiz muhendisi olarak yine azmetti ust uste her projeyi aldi. bir kac arkadasimdan biridir her gun gorusurduk haftada bire ardindan 2 haftaya dustu. 6 aydaha surekli calisti gecen sordugumda napiyosun dedigimde amerikalara bir sunum hazirladigini soyledi. cikardigi isler dikkat cekmis herhalde suandada tei ye basliyor gitti yada gitmek uzere ulasamiyorum kendisine. projesini soyleyemiyorum bu konularda cok konusmayiz banada tam soylemedi ama acil olarak gitti onu biliyorum :) . maasini merak ediyosan tanidigin her hangi bir doktor yada senin tabirinle garanti bir ise girmis birisinden cok cok fazla oldugunu soyliyebilirim daha 1 senelik muhendis. rezidans da bir suite kiralamislar arabasi olmadigi icinde sanirim..... :) daha fazla ayrintiya girmiyim. bu isler biraz insanin kendisinde bitiyor.

yani sunu diyorum doktoru muhendisi iscisi discisi yok eger severek yaparsan ki yeteneklerin musaiittir her kez senin yasinda bu islerle ugrasmiyor surda bir avuc gencsiniz. bence ulke sartlarini falan cok kafana takma cunku bunu takanlardan ben bir sey olani gormedim. insanin bir sey olmasida sart degil yanlislik olmasin herkez ilk basta insan makam mevki sonradan gelir. fakat gordugumu soyliyim iyi hayat yasayanlar genelde gelecegini garantiye almak icin kendini standartlara baglayan insanlar olmuyor