Vermemiş olabilir ara saatlere bakmak lazım ancak gfs sever böyle atraksiyonlu şeyleri
bizde kasiniyoruz ama ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturVermemiş olabilir ara saatlere bakmak lazım ancak gfs sever böyle atraksiyonlu şeyleri
bizde kasiniyoruz ama ![]()
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bahsettikleri vortkes bu olsa gerek ama vortkes değil Deniz etkisi yağışın en zirve zamanı -42 lik üst soğuma tam da batı Karadenizi dikeye keserek izobar kesişmesi dek bandını vortkes olarak gösterebilir. Rüzgar Yıldız yönlü zaten bu kesime de oluşacak bantların gücünü kestirmek mümkün değil. Fakat karaya düşen yerlerde Şimşekli gök gürültülü kar yoğun kar yağışı bırakır.
evet burda var oluk iste o zoguldagin ustundeki koyu mavi
Sahutt ecmwf in weatherbell de 72 ile 120 arasında ki saatleri atarmısın 500hpa veya yağış olarak 6 saat versiyonu varsa özellikle
trof u mu ariyosun eren.
Instagram da gördüm belki sizde görmüş olabilirsiniz
gfs de sanirim aksam bi gorunur oldu fakat bir kac guncellemeye ihtiyaci var. direk veremez model vorteks i once kosullari olusturur. sonra yansir. evre evre olusur eger ihtimal yuksek ise.
eyvah ya ![]()
nelere kaldik ne hesaplara dustuk. ![]()
sisteme bak eksi bilmem kaclar gelmis biz hindistandan destek ariyoruz. ![]()
![]()
![]()
sahra dan da deve gelir boyle giderse.
su bitti su kalmadi. kaktusler goruruz bak biz omrumuz yeter. 
Ecmwf bak paylaştım gerek kalmadı güncelleme yapmana
yukarıyı oku. Nasıl geleceğini anlarsın
birde suan ki sistem hakkinda yorumunuzu alsak olacak hocam. suandaki sistemde olusacak bir durum yilbasi sinoptigini etkileyebilme sansi varmi ?
İskandinav yükseginin İ si mi göremedik bahsettiğin gibi İskandinav yüksegi olmuş olsa şuan şehir şehir cm karları konuşuyorduk. Bunun olmayacağını gördüğüm için şuan modeller de gelen soğuklar tamamen şansımıza gelişiyor.
hocam iskandinavda arctic ab var ya zaten yuksek nereye ![]()
>>>WinteR<<< birde hocam mgm ogle saatlerinden itibaren demisti yogun kar yagisini sistemde biraz gecikmemi oldu ?
disarda yagmur var arabanin bagajinda zeytinyaglari donmus.
bursa teleferikde (yani konum olarak cok yakin rakim olarak dusuk) tepeden daha fazla kar var. ![]()
atmosfer bizimle dalga geciyor. ![]()
ben bu kadar tutarsizlik gormedim sahilde kar atistirmis kaz daglari eteklerinde kazdaglari zaten karli 1 aydir. yada 15 gun bilmiyorum kafam karisti iyice.
ulkemizin bir gercegi extrem sartlar olustugunda doganin sinyalleri sapittiginda hep buyuk sistem aliriz. hep boyle denk gelir. ben bunlari iyiye yoruyorum. evetbilimsel gerceklikler farkli soyluyor amma ortalik karismadanda kis gelmiyor. ayak boyu su birikintileri var ebin bahcesinden atlayarak ciktim. iyi yagmis balikesir merkeze.
bursadan bilgisi olan varmi arkadaslar teleferik de tepeden dahami cok kar var ?
| ULUDAĞ TELEFERİK Osmangazi - Bursa | 30 |
| Bursa / ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ Osmangazi - Bursa | 27 |
![]()
Modeller mi şaka yapıyor anlamadım
inatla devam ediyor birde
Bende sordum 🙂
hook o vortek in kancasi. ilerleyen senaryolarda vorteksi 30 dereceyle yakalar biraz tutunur oralarda doner durur. kar tifan mustafa abi ![]()
Hava Tahmincisi
biz buradan alalim birer tane bosver bize gelmiyor biz gidelim
E hocam geneide de öyle zaten😊 -20-30 bize gelmedikten sonra esprisi yok. İsterse kaynak -500 olsun.
tutucu kar icin bir miktar su bulunmasi gerekir. -30 da 850 de bilemiyorum cok sansli olmamiz lazim