Geçmiş olsun abim..Allah afetinden korusun
Sağol Mustafa abi balikesir merkezin bir kısmı Sındırgı tarafının tamamı geceyi dışarıda geçirdi. Biz deprem sırasında Balıkesir in Çamlık tepesindeydik. Oranin altı taştır çok sallanmaz. Uzun ama çok şiddetli olmayan bir sarsintiydi merkeze göre ben ilk etapta merkez üssünün 200km küsür kadar uzaklıkta büyük bir deprem sandım. Bilginiz olsun depremin ivmelenmesiyle süresi doğru orantılıdır. Şayet 20 sn lik bir deprem 6.0 - 6.5 mw Luk bir depremdir ve yarım metreye kadar ivmelenme görülebilir zeminin durumuna göre. Eğer deprem uzun sürüyor ve şiddeti düşükse merkez üssü uzaktadır ve büyük bir deprem olma olasiligi çok yüksektir. Ben baştan büyük bir deprem sandım dalgaların zayıf olmasından dolayı meğer biz kayanin uzerindeymisiz hemen altımızda şehir baya sallanmis. Merkez üssü Balıkesir olunca sevindim. 6.2 - 6.4 deprem Türkiye yapı stoğu şartlarında en ideal depremdir hem fayi 15 ila 20 km kırar hemde tam yikim sinirindadir. Gecenki Kumburgaz fayida 6.2 ile kırıldı bu aralar deprem konusunda işler iyi gidiyor inşallah büyük faylar hep 6 depremlerle parçalı kirilir ![]()