Diyagram hiç güzel değil valla
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Bol bol yağışa ihtiyacımız olduğu dönemde şu diyagrama kötü demek. 6 saatte bir güncellenmesini hesaba katmıyorum bile...
-
Sonunda bardagımızda buz yerine kar olacak
Avrupa yakasının neresindesiniz hocam
-
sabah ilen öglen güncellemesinde bu kadar fark varken,1 hafta veya 2 hafta sonra için kafa yormak pek mantıkli gelmiyor

-
Uzun vadeden sistem peşinden koşmayı sevmediğim için pek incelemiyordum modelleri ay'ın 28 i için takibe başladım. Oradan illaha kar beklemem ama güzel soğuk ve yağış isterim
-
- Resmi Gönderi
İlimiz adına en iyi kar senaryosu

Karayel etkisi
wris senaryolarda evet bu var. izmire kadar kar yapar bu
-
- Resmi Gönderi
sabah ilen öglen güncellemesinde bu kadar fark varken,1 hafta veya 2 hafta sonra için kafa yormak pek mantıkli gelmiyor

sabahki guncelleme istisnaiydi genelde bu sekildeydi 2 gundur. bu sekilde devam eder umariz
-
-
Avrupa yakasının neresindesiniz hocam
Esenyurt
-
Sistem düzgün bozmadan gelirse beklentin ne bu taraflarda hocam
-
Sistem düzgün bozmadan gelirse beklentin ne bu taraflarda hocam
Önümüzde 3 farklı sistem var hocam ben böyle değerlendiriyorum. Modellerde orta yol bulunamadığı için yorum yapmak zor.
Benim düşünceme göre kar olacak fakat ne kadar olacak bunu görmek için zaman lazım.İlk etapta 27/28 aralığa bakarsak bu kısımda rakımı yüksek yerlerin kar kky sınırına ineceğini düşünüyorum. Kıyı kesimler için kar beklentim yok.
İkinci etap 29/30 aralık sistem geliş şekli açısından (değişime açık, gfs 2 güncellemedir bu atağı güçlendiriyor) yağış durumu bu sinoptikte bizim adımıza iyi değil. İyi yönde değişimle güzel DEK’ler kovalayabiliriz.Üçüncü etap 1/5 ocak bizim için en potansiyelli dönem. Karayel etkisinde yoğun kar ile kıyılar dahil cmleri konuşabileceğimiz dönem. Bu dönemden şehir genelini ihya edecek örtü çıkabilir.
Genele bakacak olursak siklon hareketlerine bağlı olarak ( GFS 06Z/12Z örnektir) kar durumunu netleştirebiliriz.
Ve işin içinde siklon varsa son ana kadar takip etmek zorundayız. -

Şu ab istanbulu vursa ne olurdu acaba
-

2004 senaryoları
-
- Resmi Gönderi
Önümüzde 3 farklı sistem var hocam ben böyle değerlendiriyorum. Modellerde orta yol bulunamadığı için yorum yapmak zor.
Benim düşünceme göre kar olacak fakat ne kadar olacak bunu görmek için zaman lazım.İlk etapta 27/28 aralığa bakarsak bu kısımda rakımı yüksek yerlerin kar kky sınırına ineceğini düşünüyorum. Kıyı kesimler için kar beklentim yok.
İkinci etap 29/30 aralık sistem geliş şekli açısından (değişime açık, gfs 2 güncellemedir bu atağı güçlendiriyor) yağış durumu bu sinoptikte bizim adımıza iyi değil. İyi yönde değişimle güzel DEK’ler kovalayabiliriz.Üçüncü etap 1/5 ocak bizim için en potansiyelli dönem. Karayel etkisinde yoğun kar ile kıyılar dahil cmleri konuşabileceğimiz dönem. Bu dönemden şehir genelini ihya edecek örtü çıkabilir.
Genele bakacak olursak siklon hareketlerine bağlı olarak ( GFS 06Z/12Z örnektir) kar durumunu netleştirebiliriz.
Ve işin içinde siklon varsa son ana kadar takip etmek zorundayız.En iyisi olsun herkes adına abim, eline sağlık güzel bir açıklama olmuş
-
- Resmi Gönderi

Şu ab istanbulu vursa ne olurdu acaba
2004
-