mehmet civan tarafından yazılan gönderiler

bismillah diyelim buradan başlayalım. benim asıl çalışma alanım havacılık ve denizcilik meteorolojisi. ilk başlarda elektronik seyrüsefer ekipmanları (radar, barometrik sensorler, navigasyon, ataletsel navigasyon, eksen, ivme ve gyro sensorleri vb..) gelistirme alaninda calistim. ardindan otonomi ve artificial intelligence alanlarinda gelismeler oldukca karar alma ve oto pilot yazilimlari vb gibi uygulamalar alaninda hem elektonik devre tasarimlari (ucus bilgisayari) hem de bunlarin yazilimlari konusunda gorevler aldim. tabi bunlar icinde meteoroloji alanindada bir takim bilgilere sahip olmaya calistim kendimi bazi alanlarda gelistirdim. unvanim embedded system architecture olarak tanimlaniyor. hem mesleki deformasyon hemde yogun tempoda calismanin verdigi yorgunluk neticesinde bir nevi emekli oldum sayilir artik. bundan sonra bu deneyimlerimin isiginda meteorolojik modelleme konularinda kendimi gelistirmek ve calismak uzere bir hayalim var. bunuda gerceklestirmek icin calismalarima gecen sene ortalarinda tam zamanli olarak basladim. calismalarimdan bizlere faydali olabilecek kisimlari ilgi duyarsaniz forumumuzda paylasmak dusuncesindeyim. simdilik bu baslik altindan bir takim paylasimlar yapicam yavas yavas gelistikce dahada artacaktir zamanla. arastirmalarim akademik duzeyde olmayacak. akademik duzeyde calismalarim oldu fakat askeri statude oldugu icin bunlar paylasilabilir nitelikte degiller. eger aramizdan katilmak benimle birlikte kendini gelistirmek isteyenler olursa takim calismasina her zaman acigim. bu herhangi bir konu olabilir her turlu calismaya ve isbirliklerine acigim.

konuyu aktif tutmak adina bu konu altinda hem soru cevaplara devam ederiz hemde paylasimlarimizi yapariz. ileride olurda kapsami genisler katilim olursa konu basliklarini ayirip tekrardan bir duzenlemeye gideriz simdilik buradan devam edelim. herkese iyi forumlar....<3

https://www.researchgate.net/profile/Mehmet-Civan-2?ev=hdr_xprf
    https://www.linkedin.com/in/mehmet-civan-b564b1162/

hic ugrasmaya gerek yok ahali. paralari biriktirmeye basliyoruz simdiden. Whisper mustafa abi bize kenarda kosede bi 20-30 donum kadar yer ayarliyor. kuruyoruz kooperatifi ahsaptan prefakrikten ne olursa yapiyoruz evlerimizi peyder pey zamanla. tabelamizida asiyoruz girise. meteorolojik ekipmanlarimizida aliriz. kucukde bir tesis kurariz balon falan salariz. yazi yaz gibi kisi kis gibi yasariz. :kutlama:

bu arada guncellemede kotu gitmiyor...

tamam hepsini anlarimda turboshaft motora tranmisyonuda mi sen yaptin ben sarafyan abi.. Selam bell, ,boeing, sikorsky meger bizim insanimizin ekmegini yermis bunca zaman. CH-47 Chinook un ve tiltrotor teknolojili donerkanatlarin hepsinde bu abimizin parmagi oldugu kesin. :düşünceli: simdi bakindim birazda patentlerinin bir kac tanesi kayit tarihinden 20 sene sonra kullanilmis ilk sefer. olmayan bir sistemin teknolojisiniseneler oncesinden gelistirmis.

2025.02.04 01:05:11 36.6423 25.5720 2.7 -.- 2.8 -.- EGE DENIZI İlksel

sarsintilar git gide yeryuzune yaklasmaya basladi(deniz tabani). suan 2.7 km de. problem buyuk. umarim en kotu senaryoda bile can kayipsiz atlatilir.

(son gunlerde 1 km ye kadar dusmus)