dark and cold tarafından yazılan gönderiler

Pazartesi gelecek soğuk hava dalgasıyla sokaklar sessizleşecek sakin sakin yağan yağmur konuşacak yalnızların yüzü gülecek. Akşam sokakta Yalnız başımıza yürümeyi özlemişiz. Kışı ve sonbaharı sevmemin sebeplerinden biriside bu. Karanlığın sessizliğin yalnızlığın dostu olan mevsimleri çok seviyorum.. 🙂

Artık meteoroloji biliminde taze kar ile bayat kar ayrımı yapılmalı

Taze kar: daha yeni yeni kar örtüsü oluşmuş. Yumuşak ve ayak basılması keyifli kar

Bayat kar: kar örtüsünün güneş görmesinin ardından kismi erimeyle birlikte gece havanın açması ve en az - 1 dereceye gerilemesi geri kalan kar örtüsünün sertleşmesi... Bayat karla kar topu oynanmaz insanın canını yakar üzerine basarak yürümekte pek keyifli değildir.

Yanii Gölcük nasıl bu kadar şanslı olabiliyor bilemiyorum ama koskoca marmarada gözüken tek kırmızı kütle dönüp dolaşıp gölcügü etkiledi. Bir ara bir kaç saniye ince dolu bile yağdı

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Merhaba bu işi iyi bilen kişiler cevaplarsa sevinirim.

Perşembe günü oraj görülecek biliyorum ancak kuvveti ne denli bilmem hangi renkte kütleler görürüz. Daha önemlisi Kocaelinin doğusu oraj konusunda şanslı mı

İyi akşamlar dilerim kıymetli dostlarım. O kadar ılık hatta sıcak havadan sonra bu serinlik ve güzel yağmur iyi geldi zihinlere akşamın şu vakti ciğerleri tertemiz eden serin bir hava mevcut. Sabah lodos fırtınası ile uyandım ardından bayağı kuvvetli bir yağmurla. Cama vuran rüzgar sesi bana ayrı bir huzur veriyor gökgürültülü sağanakları da özlemişim. Hasta olmasam pencere açık uyurdum o serinlinliğin insanın yüzüne yüzüne vurması yok mu. İnsanı çok rahatlatıyor çok. Bu günlere iyi sayın haziran ayında kolay kolay böyle serin havalar bulamayız

Ben size diyorum İstanbullular bu kış hiç birine benzemiyor. Bundan daha iyi kışlar var evet ama bu kış mevsiminin karektersik özelliği çok farklı mart ayında bile 2 tane efsane sistem getirdi bu gayretinden ötürü 2022 kışını takdir eder. Sevgi ve selamla hatta hayranlıkla uğurluyorum kesinlikle 1987 kışından daha çok sevdim bu kışı diyeceklerim bu kadardır

😃😃😃😃😃

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.