Cma benden yana,😀😎
dark and cold tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bence gelmez
İhtimaller var eren, gördüğümüzü söylüyoruz. - 9 a kadar inen senaryolar var gfsde. Ortalama -3 - 4 bir kaç gün sonra o ortalama daha da düşebilir istikrar sağlarsa soğuğu vermede.
-
-8 bile şakır şakır yağmur yapabilir poyrazla ( istanbul ) Kar gerçekten mucizevi bir olay çok farklı şartlar altında yer seviyesine kadar inebiliyor. Kimi zaman -2 yeterli olurken bazen -10 bile sınırda kalabiliyor. Mesela 2021 Şubat sistemi -10 o saatlerde girmiş miydi hatırlamıyorum ama saatlerce yağan kar tutmamıştı su oranı çok yüksekti
-2 de yeterli olmasının sebebi soğuğun Sibirya kökenli olmasıdır , 850 hpa sıcaklığından alakasız yer seviyesi kar sıcaklıklarında olur. Hele şu 16-17 Ocak sistemi gelsin sonra konuşuruz bakalım nereye evrilecek, modeller şuan karayel öngörüyor o sistemde ama rüzgar yönü daha çok değişir.
-
Ha bu arada önümüzdeki 13 ocak sistemi deniz suyu sıcaklıklarını daha da düşürür ondan sonra senin dediğin meseleyi çözedebilir o da var. Fakat ben yıldız karayelin kar anlamında fayda sağlayacağını düşünüyorum.
-
Neyse bunlar değişir sisteme sanki 2 gün kalmış gibi konuşuyoruz 1 haftada günbatısı karayele bile dönebilir sistem gelsin bir hem sistemin - 8 potansiyelide var o oldu mu rüzgarada gerek kalmaz.
-
Soğuğun geldiği yön önemli diyor
Balkanlardan esmeli diyor işte, ona göre rüzgarın denize çarpmaması full karadan kuru kuru esmesi lazım diyor bende yıldız karayelin çok fark yaratmadığını söylüyorum.
-
Çok fark ediyor hocam balkanlardan esmesi lazım kara üzerinden yani denizi gördü mü kırılıyor deniz suyu sıcaklığına bağlı.
Tam anlamıyla karayelden esmeli, deniz üzeri ile asla bağ kurmamalı diyorsun. Sanmıyorum poyraza nazaran daha soğuk etki yapıp kar yağdırır yıldız karayel bile olsa.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ne kadar fark olabilir Allah aşkına bu kadar detaya gitmeyin sanki karadeniz’in ılıman etkisini şehre sürüklüyor.
-
Aynı saatlere ait rüzgar durumu bu şekilde merak edenler için
Karayel işte gfs nasıl yağmur verir şaşırdım doğrusu.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Denizde bile 4 derece görünüyor saat 21 civarı İstanbul daha soğuktur.
-
İstanbul için zor bir ihtimal takibini yapmak lazım 🫡
Olmadı gene beylikdüzüne kuzenin yanına kaçarım 😅
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. O haritaya inanma kar yapar adım gibi eminim karayel var
-
Trakya ve çanakkale tekrar kar görebilir gibi
Rahat ol İstanbulda görür, rüzgar yönü karayel. 500 hpa da fena değil. Ama şuanki görüntüler için konuşuyoruz tabii. Ama kar ihtimali var havada da olsa.
-
16-17 Ocak sisteminde Marmara kar görebilir şimdiden ilk ben diyeyimde başkalarından duyduklarını buraya yazıyor demeyin.
rüzgar yönü karayel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Soğuk girişi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 500 hpa da neredeyse -30 girecek şuan görünenler bunlar.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
500 hpa da sağlam soğuk neredeyse giriş yapacakmış. 500 hpası ve çeşitli parametrelerle havada kar yakalayabiliriz bu sistemde bence.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Rüzgar yönü karayel
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
500 hpa da sağlam soğuk neredeyse giriş yapacakmış. 500 hpası ve çeşitli parametrelerle havada kar yakalayabiliriz bu sistemde bence.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.