Odesay tarafından yazılan gönderiler

Öncelikle Türkçeyi hangi okulda öğrendinginizi merak ediyorum :)) uzun vadede stratosfer bakımından dediğiniz doğru kutup rüzgarları güçlü ancak biz rüzgarlar güçlüykende sistem almış bulunmaktayız mjo ise değişken bir veri her hafta değişmekte ..

Eren keşke haklı cıksanızda bende yanılsam gercekler cöl hayaller Sibirya

Mesajını ben düzenledim son cümlelerin hoş değil buradayız benim öyle prim ile işim olmaz biliyorsundur

Kral uzun vadede rosby bakıp tahmin yapmayın Mjo fazı olumsuz etkenlerde , lütfen Strotosfer verileri uzun vadede en kötü 20 ocağa kadar hic birşey yok ...

Biz senin ile Daha önceki Senlerden tanışmadık mı Acaba Bizim yazdıklarımız tekrar tekrar oku sonra gel yorumlaşalım

Sinan Gardaş 10 ocak olsun Uzatalım belki bakarsın dag fare doğurur :) 4 günde benden ek senin efsaneyi kestaneye dönecek ya 4 gözle bekliyorum o günü 🤣

Arkadaşlar! uzun vade de malesef kayda değer bir soğuk hava görünmüyor , aksine Ocak ayını normallerin 1.ila 3 derece üstünde kurak gecme ihtimalide hayli yüksektir ...

uzun vade Nao ve Ao eps ve Üst atmosfer verilerine göre ...

Arkadaşlar ! o kadar veri inceledim bir tane olumlu veriye rastlayamadım, Eger 20 subat sonrası İstanbul'da kayda değer merkezde adam gibi kar olursa bu olasılık % 10 bile değil helal olsun derim Sana Sinan ...

Not Tonga Yanardagi malesef beklenen pınatobo yanardağı etkısını veremiyecek bile bize anca iyi bir so² salınımı oluşsaydı suan 2022 yazı ve 2023 kışı gündem olucaktı nadğp değilmiş kürede ısınmayı yenemedik yine

When you get eruptions at 55k ft or higher, you have to factor in the ash blocking TSI at that height. I’m seeing new reports that this eruption was bigger than Mount Tambora in 1815 that caused the year without a summer in the northeast in 1816. Our climate is delicate & complex

iklime etkısı kacınılmaz artık küresel tezi savunan proflar üstünü kapatmaya çalışıyor küresel sıcaklık 1.2 degeri yanlış oldugunu gercek sıcaklık artışının 0.25 derecede kaldıgını söylüyor bu yaz sıcak olmaya bilir 2023 den 2025 kadar kışlar cok soğuk gecebilir deniliyor Egerki 3 büyük patalama olursa işler değişir

Patlamaların devam etmeyeceği, 10 km nin üzerine partikulleri devamli halde bırakıp birakmayacagi önemli. Pinatuboda patlamadan sonra aktiflik devam etmiş ve 10km üzerine sürekli partiküller göndermiş. Partikül dediğim so2 vs teknik detayını bilmiyorum ama anlamışsınızdır. Bu haliyele biterse iklime etkisini beklemeyin. Devamlılık önemli. Bu partiküllerin atmosferi kaplaması ve güneş isinlarini geri yansıtması gerekiyor. Ozaman isinmada olmadığı için soğuma başlıyor. Buda kısa vadede olacak birsey değil.

Semih suan adadan hic bir bilgi gelmiyir verilen bilgiler cogu tezat bilim insanlari bin yilin en büyük patlaması diyor 3 cu patlama olasiligida var hala kul püskürtüyornus olen insan sayısı varsa aciklanmiyor cevrede 100 bin insan var bence üstü kapatılıyor gibi

Hocam Vei 6 yada 7 gibi so² oranı cok önemli Bunun etkilerini 45 gun içinde yaşayıp görücez sıcaklık küresel ölçüde 1 derece düşmesi beklenebilir devam ederse

Semih sen strotosfer ısınması bekliyormusun oysa bir cok yabanci forum vortex kuvvetli oldugunu bize bunun etkilerini yaşayıp görüceğiz umarım supriz olurda Ocak sonu Subat 15 günü bol karlı olur

Semih merheba Yeni kayıt oldum , Ocak sonu Subat ilk 15 günü baya haraketli ama 2020 mi olur bir 2017 mi çıkar bu olasılık var mı senin tahminlerin nediyor ?