Aynen İzlanda Avrupa resmen akıyor
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Dananın kuyruğu kopma saatleri. Akşam yarın sabah ve akşam ki güncelleme sonu kesinlik kazanır. İzlanda araya girerse tam orta Avrupa daki siklonun bir an önce hızlı dogulması lazım. İSTER direk dogu ister güney dogu ister Bi şekilde o alanı İskandinav yükseğine bırakması lazım.
Kuzey dogulu hal alırsa biraz kırım Ermenistan tarafına dogru yukarıya davet gönderebilir.
Azorun çok pasif kalması bu durumları zorlaştırıyor.
-
İnşallah hocam geç olsun güç olmasın. Aralık olmazsa ocak- şubat bizimdir.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ecmwf modeli mantıklı düzeyde modeller veriyor. Gidişata göre olasılıkların en olabileceği sinoptikleri ortaya koyuyor. Şimdi 96 saatlik duruma baktığımız da akın akın atlantik boyundan dalan jetler izlandanın Avrupa koridorunu boş bulması ile İspanya İtalya kısmından Akdenizin açıklarına kadar dalan jet akımları burda güçlü alçak basınçlar üretiyor. Zengin hava ve hava haraketinin doruk noktaları oldugu bu bölge peşe peşe güçlü yağış sikonları üretim merkezi haline geliyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 144 saate baktığımızda siklon ege açıklarına kadar Yunanistan merkezi olmak üzere dogulu hal almaya başlıyor azor yükseği de bunu fırsat bilip kuzey dogru hamleler yapıyor. Burda atlantikte jetlerin en yogun hamlelerin oldugu kısmından bunu yapması zor. Azorun en rahat yükseliş yapacagı yer ispanya kısmından orta ve dogu Avrupa bölümüne dogru.
Modelin şu görünütüsü zaten izlandanın ekmeğine yağ çalan cinsten direkt rahat inişler daha derin siklonlar patlatması.
Gelelim asıl modelin kar sistemin can alıcı saatine 192 saate.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Azor tam boş koridoru yakalamış gibi duruyor ama hemen tam İtalya merkezli siklon kuzeyli haraket ettiğinden mi artık durum 200 lü saatlerde aynı pozisyonu alıyor.
Siklonlu sistemler her an değişime açıktır. Nereye ne yapacağı belli olmaz bir bakmışsınız. Hızlı dogulayıp azora yer açabilir. Yada tam tersi tüm sogukları merkez Avrupa ya çekebilir.
-
sıkıntı yok devam da edebilirim rica ederim. Yorumlanınız için de teşekkürler
Heycan yok. Aksiyon yok. levye demiri yok
bize bunlar lazım
-
Model t 100 saatlerde ben bozugum diye sinyal vermeye başladı zaten de ben moraliniz bozulmasın diye bişi demedim
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ne gol dü beee efsaneye hala tüylerim diken diken oluyor
-
Yasin71 eline sağlık dostum. Bu kadar yeterli yorulma sabaha inşallah düzelir
-
Zonguldakli67 sen bulursun onun gifini hazırlasana. Selçuk İnan İzlanda gol gifi
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yokmu azorun şurdan kafayı uzatması ne var ne yok inmesi.
Aynı Selçuk inanın izlandaya attığı gol gibi olur
-
Orta avrupa ve kuzeyine o ull yapıştı kaldı orda ha adamlar dondu resmen
-
Ha bu arada kıyı şehirleri adına durumlar şuan kötü yoksa rakımı 1000 ve üzeri yerler kar görür bol bol.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ülkenin batısında güneyinde sıcak iken dogusu buz iç Anadolunun dogusu buz resmen
-
Üzerimize yatmayı deneyecek😅
O ihtimal şu modelde %1000000000 da 1 olmaz azor ölü resmen
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İskandinav yükseğinin yatmaya yatması kötü oldugu gibi İzlanda kökenli gelişecek soguk siklon ataklarına da resmen bloke etmiş durumda oluşuma hazır siklonlar çaresizce o alanda sıkışıyor. Azor deneme aşamasında ama neyi nasıl indirecek?