>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler

Herkesin merakla beklediği konu bu olsa gerek hava camiasında olan çoğu kişi %90 ihtimalle kar yağışı ve sistem takibi yapan tayfalardır.

Bizlerde site ekibi kurucuları olarak birer kar severiz. Allah tan gelen herşey aslında güzeldir. Kar da yağmur da.

Kar konusunu 5 Aralık ve onun öncesinden model takip yorumlarına sizlere bahsettim. Kasım sonu gelecek soguk ataklar. Aralık başı sistemi gerçi O bazı sebeplerden dolayı modellerde gördüğünüz gibi trakyadan giriş yaptığı gibi kaçtığını da gördük.

Gelelim ciddi kar soğugu kar sistemine.

-Aralık 10 dan sonra güçlü bir lodos ısınma yaşayabiliriz.

- 13-15 Aralık civarı avrupaya dalan güçlü bir sistem gözlemleyebiliriz.

- Avrupaya dalan bu soğuk hava dalgası ege ve Akdeniz açıklarında siklona bağlı Trakya üzerinden ülkemize giriş yapabilir.

-sistemin tahmini giriş günü 17-19 civarı olabilir.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi, iç Anadolu Karadeniz bölgesi dogu anadolu nasibini alacaktır.

- Ege bölgesi için durum kuzey kesimi şanslı.

Sistemin son celse de bize uğraması üzere kuzeyli kesimler daha çok şanslı.

Önümüzdeki hafta modeller ülkemize ağır şartlarda kar sistemi verecektir.

Fakat bu vade yaklaştıkça biraz küçülecektir.

SİSTEM KONUSUNDA ŞUANA KADAR %70 GARANTİ BU ŞEKİLDE. BAKIN KESİNLİK İBARESİ KULLANMIYORUM ŞAHSİ TAHMİNİMİNDİR. YAŞAYAYIP ANLATTIKLARIMI İNŞALLAH GÖRECEĞİZ.

BU SİSTEM HAKKINDA ŞUAN SORU ALMAYACAĞIM.

BÖLGELERİ BAHSETTİM AKDENİZ, EGE ORTA VE GÜNEYİ ŞANSIZ ŞUAN.

Abim Bi 10 gün sonra şubatı sorar merak etme ama çok zorluyor sınırları.

Yani 20 dereceleri aşacak mı tekrardan. Geceler çok soğuk çünkü.

Aralık ayı için geceleri tek hanelere bile zor inecek öyle söyleyeyim Max inceek sıcaklık şuan için 10 derece.

Ha bu bölge bölge yüksek yerler acısından değişir. Merkezi baz alırsak bu şekilde

Ve bu gelen serin ve yağışlı havalar kış için nasıl katkıda bulunur. (örn. Yer sıcaklığı vs.)

Modellerde ne kadar ayrı dünya varsa gfs ve ecmwf de sonları aynı yola çıkmakta gfs 192 saatte azoru atlantik üzerine yatırmış durumda. ecwmf de ise Azorun daha batılı dik duruşu var. Her ikisinin sonucuna baktığımızda derin alçak basınç izni inişi var. Yani sonuç ne olur olsun yol aynı.

Bu derin alçak basınç ülkemiz adına neler getirecek şuan anlık soru işareti.

Kuzey de soğuk girdabının rahatlamasına sevinelim yoksa batı da İzlanda hükümdarlığına mı üzülelim.

Özetle 10 - 15 Aralık bizleri çok sürprizler bekliyor olacak.

26 KASIM -10 ARALIK DEĞERLENDİRMESİ.

30 Kasım ile yeni balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkisine giriyoruz sıcaklıklarda 3 ila 5 derece düşüş yaşanacak 30 Kasım 1 Aralık ara ara yoğunlaşacak yağış 2 ve 3 Aralık ta ara ara devam edecek.

Modellerde gözüken ay sonu soğuk atak bize fazla bir etkisi olmadan gidecektir.

Aralık 10 una kadar seyir bu şekilde devam edecektir.

Yağış konusunda iller bazından soru sorabilirsiniz.

İyi günler

Herkese selamlar. Bir sorum olacaktı. Öncelikle Doğu Akdeniz (Hatay ve Kahramanmaraş) özlediği kar yağışlarını alacak mı bu yıl Allahın izniyle? Yaklaşık 17 18 kış tahmini gördüm ve neredeyse hepsi 2012den sonra en iyi kış olabilir Hatay için dediler. Birkaç kez seyirlik kar ve en az bir kez örtü bırakabilecek kar beklediklerini dile getirdiler. Sizin tahminleriniz neler acaba? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar sevgiler....

Bu soruya benim cevabım kar ihtimaliniz çok çok az çok güçlü bir sistem gelirse( 2017 6 ocak sisteminin en az 1-2 tık üstü gibi) şuan yurdumuzun en çok şanslı yeri Karadeniz bölgesi ve Trakyadır.

Diger iç ve dogu anadolu bölgeleri rakımdan yani yükseklikten kurtarmaktadılar.

Son 5 seneye baktığımız da güney kesimler için kış çok çok zor hale gelmiştir.

Yağış bakımından yağışlar alacaksınız ama kar olayı rakımınızın en az 1000 ve üzeri olması lazım

İyi günler

Burda suç ne kadar çok insanlarda olsada bakanlık ve devletin de suçu vardır.

Ölüm sayıları 5 ila 10 lara inince TV ler de hep müjdeler verildi her yer açıldı sanki virüs tamamen bitmişcesine açıklamalar yapıldı.

Kimse bu illeti yaşamadan anlayamadı. Bizde şuan yaklaşık 6 gündür karantinadayız test istiyoruz yapmıyorlar. Koronalı insanlarla temas kurduğumuz için kendi kendimizi izole ettik. Sağlık kuruluşları aynı acil vakalara müdahale eder gibi covitte de uygulamaya yapıyor. Test olabilmek için

- yüksek ateş

-Solunum tıklandığı

- sürekli kuru öksürük.

-aşırı halsizlik

Mantıken bir insan bu durumları yaşıyorsa zaten covit olmuştur.

Hasta sayıları ve ölen sayılarına ben şahsen inanmıyorum bence daha fazla evde kalıp covit olanlarda var.

Daha teşhis edilmemiş binlerce kişi var şuan biz bekliyoruz gerisini siz düşünün.