Herkesin havaların ısınmasını istemesinden anlaşılmalı ki. Kış mevsimine en bağlı kişi benim. Ve gururluyum. Yaz mevsimini sevmiyorum çünkü hareket özgürlüğü gezme tozma derdinde değilim evde kalmak benim için aşırı sorun değil.
Benim kış mevsimini sevme sebebim. Rahatlık konfor değil genel Olarak psikolojiktir. Ben mevsimlere rahatlık açısından bakmam. felsefik bir his arayışı içerisinde olurum. Mesela havanın kapalı ve soğuk olması. O derinlemesine kasvet ve soğuk sanki bana sabırlı olmayı öğretiyor. Gece çıkan fırtınası benim yerime sitem ediyor hayata.
Çoğu insan mevsimleri sevme sebebi aman rahat hissedeyim Daha dinç hissedeyim gibi şeylerdir Ama dediğim gibi benim bir mevsimi sevme sebebim daha fazla gezme tozma değil. O kış ve sonbahar mevsiminin bana yaşattığı o atmosferik his. O güzel duygu için severim ben mevsimleri.
Ama yaz mevsiminde sıcak istemeden de olsa psikolojik anlamda zorladığı ve birbirinin kopyası günler olduğu için ben bir farklılık arıyorum hep aynı şeyi yiye yiye bıkmak hissi gibi düşünün.
Daha net açıklayacak olursam.
yaz neden bana boş geliyor
günler fazla benzer
atmosfer tekdüze (hep güneş hep sıcak)
İçsel derinlik hissi azalıyor
zorunlu bir iyi hissetmelisin baskısı var.
Yani ben iyi hissetmek istemiyorum sadece aynı zamanda derin hissetmek istiyorum ama yaz mevsimi derin hissettirecek bir mevsim değil