Bu dün ki nasıl değişti bu kadar
Eren tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ecmwf zortlamış diyorum başka birşey demiyorum
-
Bu değişim çok saçma
-
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ömer 50 kuruşa yaptırdıgım edit daha güzel
-
Bu ne anlama geliyor?
Model ile veri uyuşmuyor gfs modeli nao endeksine uyuyor ancak ecmwf de hava rejimi verisi modele uyumsuz yani görmemiz gereken model ecmwf verisine göre böyle.

-
-

Bunun yarın şuna dönüştüğünü düşünün.

-
850 sandım sahut

-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu görüntü ecmwf hava rejiminde atlantic ridge ile onaylandı ancak modeller bize inatla hafif negatif nao sunuyor
-
hocam bu 4-5 senelik mevzu bu daha. konvektiviteden kaynakli orada kararsizlik yatayda hareketsizlik var en basinda. dikey hamlelerden kaynakli trof olusuyor yuksekte yatayda oluk hattindan hortum yaptigi icin vortex diyolar. ole kaldi vortex artik he diyoruz iste

birde bir kerede veremiyor bunu modeller 2-3 guncelleme gerekli en az onu ciktiya yansiyabilmesi icin. benim nacizane takibim bu basit manada.Bu vortex olayınıda gfs iyi çözüyor
-
İşte dönüş hareketi yok İstanbula vuran meşhur vortkesi biliyorsunuz ne yaptı gözün merkezi boş ama etrafı kar tifan yoğun tipi. Buna bakarsak batısında uzun bir bant genis bir bant var ama kuzeyi boş güneyi boş doğusu boş
Bu biraz daha böyle olmak istemişte olamamış gibi duruyor

-
-
[…]
Hocam bu sistem takip sistemi değilde yaşa göre dönüşecek sanki ilerleyen günlerde yine değişime açık olma ihtimali var belki de beklenenden batılı gelecek
-
>>>WinteR<<< abinin dediği gözlerden biri gefs senaryolarında var incelemek isteyen 20.senaryo
0The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.