Gece saatlerinde oluşumlar illaki olacaktır. Ancak oluşacak kütlelerin gücü zayıf ve etki alanı genel olarak kuzey kesimlerle sınırlı kalacak.
Yağış türü için 0 rakımı baz alırsak hafif yağmur kky olur. Kütlenin gücüne göre anlık lapa lapa kar yağışına denk gelen konumlar olabilir.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sorsanız kışı kapattım ama hala her güncellemeyi unutla takip ediyorum 🙄
-
Olası bir sistem inişinde en riskli kısım yükseğin üzerimize yatması ve kuru soğuk yaşamamız. Maalesef modeller ara sıra salınım göstersede henüz bize uygun bir basınç dizilimi göremedik ☹️
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -

Bu sene yüzde 45 ihtimalden bu rezalet görüntüye evrilen kaçıncı sistemcik bilmiyorum. Gerçi bu süreçte yağışta yok...
-
İlginç bir diyagram
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
AIFS ve ECMWF tarafında işler bu şekilde ;
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
AIFS müthiş...

-
Sadece AIFS diyagramı umut veriyor

Ancak bu diyagramda temel sorun 500hpa. Sistemin dinamiği gereği 500hpa senaryolarını takip etmek daha önemli ( geçen sene şubat sonu sistemi ). Diğer türlü bir salınım olsa bile kuru soğuk ile geçireceğiz...
-
Soğuk senaryoların sayısında artış var ortalama -4 civarı
-
Soğuk senaryoların sayısında artış var ortalama -4 civarı
Yorucu ve karmaşık sürece devam 🙄
-
Yorucu ve karmaşık sürece devam 🙄
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sistemin potansiyeli diye başlayan cümlelerdeki sistem, tam olarak bu.
Sistemi veren senaryolar -15’e kümelenmiş 500hpa’da kararsızlık daha düşük gözükse de sistemin potansiyeli yüksek.
-
ECMWF verse ortalık bayram gününe dönecek ama GFS korkutuyor
-
ECMWF verse ortalık bayram gününe dönecek ama GFS korkutuyor
Yapay zekası deniyor
-
Yapay zekası deniyor
Yapay zekası Şubat ayınada defalarca sistem verdi ama gelmedi ben pek güvenmiyorum
-