İstanbul Meteorolojik Hava Durumu

• Gece saatlerinde oluşumlar illaki olacaktır. Ancak oluşacak kütlelerin gücü zayıf ve etki alanı genel olarak kuzey kesimlerle sınırlı kalacak.

Yağış türü için 0 rakımı baz alırsak hafif yağmur kky olur. Kütlenin gücüne göre anlık lapa lapa kar yağışına denk gelen konumlar olabilir.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sorsanız kışı kapattım ama hala her güncellemeyi unutla takip ediyorum 🙄

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• Olası bir sistem inişinde en riskli kısım yükseğin üzerimize yatması ve kuru soğuk yaşamamız. Maalesef modeller ara sıra salınım göstersede henüz bize uygun bir basınç dizilimi göremedik ☹️

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• Diagramme GEFS

Bu sene yüzde 45 ihtimalden bu rezalet görüntüye evrilen kaçıncı sistemcik bilmiyorum. Gerçi bu süreçte yağışta yok...

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• İlginç bir diyagram

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• AIFS ve ECMWF tarafında işler bu şekilde ;

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• Sadece AIFS diyagramı umut veriyor

Diagramme ensemble ECMWF AIFS

Ancak bu diyagramda temel sorun 500hpa. Sistemin dinamiği gereği 500hpa senaryolarını takip etmek daha önemli ( geçen sene şubat sonu sistemi ). Diğer türlü bir salınım olsa bile kuru soğuk ile geçireceğiz...

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• Yorucu ve karmaşık sürece devam 🙄

Sistemin potansiyeli diye başlayan cümlelerdeki sistem, tam olarak bu.

Sistemi veren senaryolar -15’e kümelenmiş 500hpa’da kararsızlık daha düşük gözükse de sistemin potansiyeli yüksek.

sadece BEŞİKTAŞ 🦅