Görüş mesafesi çok düşük. Özellikle araç kullanırken ekstra dikkatli olunmalı.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
- Resmi Gönderi
Bitmeyen kış . Severiz
Barajlar uzun süre artışa devam eder. %65 seviyesine rahatlıkla ulaşırız diye düşünüyorum 🌨️
Toprağın suya bu kadar doyduğu bir dönemi uzun zamandır hatırlamıyorum. Tam ihtiyacımız olan zamanda 3 gündür kesintisiz yağış alıyoruz

Görüş mesafesi çok düşük. Özellikle araç kullanırken ekstra dikkatli olunmalı.
Güzel havalar.Kazasız belasız yağsın inşaallah
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Nisan ortasında kar ihtimali.
1500 metrede -3/-4 5500 metrede ise -30'lar var. Özellikle avrupa yakası yükseklerinde su oranı yüksek kar ihtimali düşükte olsa var.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Nisan ortasında kar ihtimali.
1500 metrede -3/-4 5500 metrede ise -30'lar var. Özellikle avrupa yakası yükseklerinde su oranı yüksek kar ihtimali düşükte olsa var.
ECMWF ısrarcı
Az önce bir şey yağdı ama graupel ve dolu arasındaki farkı unutmuşum. Muhtemelen dolu geçişi oldu 5 dakika kadar.
-
Hava baya karardı.

-
Yoğun graupel başladı
-
Ecmwf beklentisinde haklı çıktı denilebilir. Yoğun graupel geçişi var şu anda.
-
Ecmwf beklentisinde haklı çıktı denilebilir. Yoğun graupel geçişi var şu anda.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 55 dbz kütlenin eseri. 10/04/2026 13:24
-
- Resmi Gönderi
Bizde camiye kar eşliğinde girdik, Güneş ile çıktık wriscuttern
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ne zaman ısınıcak bu havalar?
-
Ne zaman ısınıcak bu havalar?
18-20 Nisan civarı yeni bir soğuma var. Bir önceki kadar etkili değil ve muhtemelen bu sezonun son soğuk atağı olacak.
-
Daha Çok Göster
İstanbul'un Nisan Ayı Kar Yağışları
10 Nisan 1997
Sinoptik görünüm

Maalesef ilgili haber veya görüntü bulamadım.
8 Nisan 2003
Sinoptik görünüm

İlgili haber https://www.hurriyet.com.tr/gundem/istanbu…san-kari-139013 görüntü bulamadım. Ayrıca haber içeriğindeki 1992 yılının nisan ayı sinoptiklerinde kar yapacak bir görüntü bulamadım. Araya sıkıştıracak olursak o yılda kara en yakın sinoptik şu şekilde;
13 Nisan 1992

2 Nisan 2005
Sinoptik görünüm

İlgili haber https://arsiv.sabah.com.tr/2005/04/02/gun95.html
Şehrin ufak bir bölümü kar görmüş muhtemelen o yüzden diğer tarihler kadar öne çıkmıyor.
9 Nisan 2021
Sinoptik görünüm

Vee nisanda en son kar gördüğümüz tarih ile ilgili haberi ve Muhammed Ali nin çektiği görüntüleri buraya bırakıyorum.
https://www.cnnturk.com/video/turkiye/…r-yagdi-1641446
Yarın akşam buraya 11 Nisan 2025'i ekleyeceğiz

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yağışlarda kar gören bir konum olmadı. Dolu ve zaman zaman graupel sağanaklarının yaşanmasına sebep olan sistemin sinoptiği ise şu şekilde ;

-