- Resmi Gönderi
direkt dalış yapabilir güneydoğuya doğru veya kafkaslara kayabilir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturdirekt dalış yapabilir güneydoğuya doğru veya kafkaslara kayabilir
Ben bu sene gfs yi kaale almam kesinlikle Sinan abi bence sende alma
Ecwmf ne zaman bu sistemde döndü
Güncellemeyi burada noktalıyorum zaten devamında bir şey gelmeyecek takip eden herkese teşekkürler iyi akşamlar
GFS den alışık olduğumuz görüntüler
Güncellemeyi burada noktalıyorum zaten devamında bir şey gelmeyecek takip eden herkese teşekkürler iyi akşamlar
Eline emeğine sağlık abim, sağolasın..
saolasin Athena
Bu paternle 2 haftalık süreçte kıyılara kar yapacak sistem alamadık ya helal olsun bütün modellere yine yaptılar şovunu
İskandinav yükseginin İ si mi göremedik bahsettiğin gibi İskandinav yüksegi olmuş olsa şuan şehir şehir cm karları konuşuyorduk. Bunun olmayacağını gördüğüm için şuan modeller de gelen soğuklar tamamen şansımıza gelişiyor.
3 ocağa kadar model özeti;
altı oyuk Azorun çelimsiz güçsüz kalması sebebiyle kuzeyini otoban yapıp sürekli İzlanda alçak basınçlarının geçmesi ve azoru ezmesi yılbaşı itibariyle siklon dalışlarını Avrupa Güneyine Akdenizin açıklarına hareket etmesi ile kutup soğukları yönü Avrupa olmuştur. Bizede Güneyli Afrika sıcak havası lodos yemek düşüyor.
Fakat bu olay bir değişim sinyali olup karamsar olmamak lazım. Önümüzdeki süreçte veriler çok önemli bizim için Aralık başında itibaren bahsettiğim kış sistem ağır kar koşulları 8-10 Ocak itibariyle başlayacaktır
İskandinav yükseginin İ si mi göremedik bahsettiğin gibi İskandinav yüksegi olmuş olsa şuan şehir şehir cm karları konuşuyorduk. Bunun olmayacağını gördüğüm için şuan modeller de gelen soğuklar tamamen şansımıza gelişiyor.
hocam iskandinavda arctic ab var ya zaten yuksek nereye ![]()
>>>WinteR<<< birde hocam mgm ogle saatlerinden itibaren demisti yogun kar yagisini sistemde biraz gecikmemi oldu ?
Ecmwf çok kritik
Ecmwf çok kritik
Bence sabah kritik olur
Anlamayan arkadaşlar için kutu kutu olarak işaretledim.. arkadaşlar bu çıktı mjo tahmini önümüzdeki 20 güne kadar faz kaçta olacağı öngörüsünü gösterir.
Şuan yeşil daire alan içersinde kırmızılar yoğunlukta yani Faz2 ve Faz 1 arasında kalmış bu durum Avrupa'ya yarayan basınç koşulları barındırıyor zaten şuan modeller de Avrupa ya dalış yapan devasa soğukları görüyoruz.
5 gün luk tahmin ise daha çok 4-5 Faz arası kalmış biraz yoğunluk var.bize yarayan durum ise burda 3-4 fazdır. 4-5 gelmiş 5 günlük tahmin yani üzerimizden kayıp gidecek kısmi orta ve doğu Karadenizi etkileyen bir sistem akıbeti olabilir sonrası Kafkaslar.
15 günlük periyotta baktığımız da aslında tekrar başa döngü var tekrar Avrupa ya yarayan bir tahmin var. Geniş mavi alan .
20 günlük tahmine baktığımiz da ise 3-4 faz da tahminler gelmeye başlamış.
Özetlemek gerekirse ocağın 10-12 sine kadar Avrupa yarayan bir Sinoptik göreceğiz modellerde sonrası bize yarayacak fakat bu kesin değil değil yoğunluk yok çünkü
Herkese iyi akşamlar