- Resmi Gönderi
Şubat ayında güzel bir sistem gelirse çok güzel olur
Takip ediyorum çok sakin geçiyor şu ana kadar
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturŞubat ayında güzel bir sistem gelirse çok güzel olur
Takip ediyorum çok sakin geçiyor şu ana kadar
Bu gece ve yarın bölgenin 1000 metre üstünde ve Malatya’da kar yağışı var. Sonrasında Martin ilk haftasında bir soğuk atak ihtimalimiz daha bulunuyor
Bu gece ve yarın bölgenin 1000 metre üstünde ve Malatya’da kar yağışı var. Sonrasında Martin ilk haftasında bir soğuk atak ihtimalimiz daha bulunuyor
sabah ciktilari gelsin guneydogu icin icin 24 saatlik bi simulasyon yapalim oglen ciktisindada 36 saat aliriz bakalim nedir durum. istedigin ozel bir alan varsa yaz sahut onceden. 4 saat suruyor minimum.
sabah ciktilari gelsin guneydogu icin icin 24 saatlik bi simulasyon yapalim oglen ciktisindada 36 saat aliriz bakalim nedir durum. istedigin ozel bir alan varsa yaz sahut onceden. 4 saat suruyor minimum.
Diyarbakır şehir merkezinde bir kar beklentim daha var . Onun haricinde Antep , Urfa’yi boydan boya gezersek akdeniz sayesinde sezona güzel bir veda etmiş oluruz
Beklentin hala geçerli mi sahut olursa hangi tarihlerde bekliyorsun
Beklentin hala geçerli mi sahut olursa hangi tarihlerde bekliyorsun
4-5 i olan yagisin kar olma ihtimali az değil. Rakım sistemi olmaya da aday. Yağış miktarı da önemli .Sonra martin ikinci haftasına bakarız
Yarın sabah ve yarın akşam diyarbakır’da kar beklentim var. Yagisin kuvvetlendiği anda saf kar gecisleri gorulecektir. Takip ediyorum
Diyarbakır’da bir kar geçişi oldu. Su an yağış yok. Sıcaklık düşüyor
Diyarbakırda Kayapınar tarafında kar basladi. Merkez 2.0 derece su an . Birazdan kar başlar merkezde de
Daglarimiz müthiş görünüyor. Bugün Mart’ın 9’u. bölgemiz adına kar sezonu kapanmıştır. 1000 metrenin altına düşmez (ÇOK SERT BİR SİSTEM OLMADIKÇA) kar siniri önümüzdeki süreçte. 1 salinim olacak gibi fakat şehir merkezlerinde kar olmayacaktır. Daglarimiz için biraz daha süre var kar sezonu için .
2025-2026 KIŞI ÖZET
Kışın genelini özetlersek bölgemiz adına ilk yarısı müthiş, destansı bir ilk yarıydı. Diyarbakır’da şehir merkezinde 27 Aralıkta 5-6santimlik örtü birakan bir kar yağışı, ardından Hatay’a dahi örtülu kar bırakan müthiş bir yılbaşı sistemi. 3-4 gün süren kar yagisinin ardından yerde kendi ölçümüm hemen hemen duvar dibinde 70-75 cm kar birikimi vardı. Ve uzun bir süre gündüz dahi 0’in üstüne çıkmayan bir sıcaklık vardı. Ardından 11 Ocak gibi yeni bir yağışlı dalga ile gece tekrardan kar gördük. 13 Ocak gecesi saat 22 ile gece 03 arası yine kar yagisi gerçekleşti. Çok kuvvetli olmayan yerdeki ortuye hafif ağırlık kazandıran bir yağışti. Sonrasında 17-18-19 Ocak sistemi adeta bir kez daha Güneydoğu Sistemi olarak karsimiza cikti. Ayin 17’sinde başlayan kar bir süre daha devam edip 15-20 cm civarı örtü bıraktı.
Sonra 22 Ocakta yeni bir sistem bölgeyi ziyaret etti. Gördüğüm en güzel diyagramları bu 15-20 gün içerisinde gördüm diyebilirim. 22-24 arası etkili olan kar yağışı diyarbakır’da benim kaldığım konumda 30 cm’ye yakın örtü bıraktı bir kez daha. (Resmi ölçüm dahi 20 cm ölçülmüştü)
Ardından Ocak ayı ne kadar iyi geçtiyse şubat ayı bir o kadar zayıf kaldı. Sicak bir ay oldu. Yağış olarak nispeten iyiydi yine. Velhasıl kelam Kış genel olarak Güneydoğu Anadolu için Hatay’dan başlayıp Doğuya kadar iyiydi. Barajları gerçekleşen kar yagislari ile tamamen doldurdu bölgemiz. Allah kazasız belasız kışlar görmeyi nasip etsin , bereketini bizden esirgemesin insallah diyip yazımı tamamlıyorum.
Söyle o zamana ait birkaç görsel bırakayım. Akilda kalanlar
Bol yağışlı bir süreç başlıyor
Kısa bir süre içerisinde Bahar ve Yaz tahmini yapabilirim. Gördüğüm veriler sıcak bir yaz olacağı yonunde. Fakat %100 barajla yaşa gireceğimiz için büyük bir su sıkıntısi olmayacaktır bu sene
bolge 2-3 gundur seller kar yagislari baya bereketli hatta bazi yerlerde problemler devam ediyor bu gece de hatay ve guneyi yagislar devam edecek gozukuyor. hakkari van tarafi 4mt reyi gecer heralde kar kalinligi. akcakale ve diyarbakir cevrelerindede dun bugun seller meydana geldi. kazasiz belasiz umarim.

hatayin guneyi tekrar hatirlatalim yer yer 9-10 saat daha kuvvetli yagislar gozukuyor dikkat.