Tam düşündüğüm şekil
Veri Paylaşımı, Değerlendirme, Analizler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Tam düşündüğüm şekil
Bundan sonrası için ne bekliyorsun Harunsalman ?
-
Bundan sonrası için ne bekliyorsun Harunsalman ?
Azorun kutbu yaracağını düşünüyorum gfs devamında saçmaladı bana göre. İtalyaya iner sistem sonra yavas yavas ülkemize gelir. Batıda da güzel kar bırakır.
-
Azorun kutbu yaracağını düşünüyorum gfs devamında saçmaladı bana göre. İtalyaya iner sistem sonra yavas yavas ülkemize gelir. Batıda da güzel kar bırakır.
Hocam ben split beklemiyorum
-
Olabilir. İzleyip görecez 😊
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. model sonu yer değiştirme var ama ben direkt böleceğini düşünüyorum
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Başka zaman olsaydı bu görüntülere ateş ederdik ama maalesef çok kötü bir zamandan geçiyoruz.
Hava tahmin sitesi olarak en azından önümüzdeki süreç için 3-5 kelime yazalım. Veriler genel anlamda olumlu ve bir sistem potansiyeli taşıyor. AO'da nötr hareketlenme var ve senaryoların %70'de bunu destekliyor. Aynı şekilde NAO endeksinde de tam Mart ayının ilk günlerinde nötre doğru hareketini görüyoruz. Buradaki senaryoların kafası biraz karışık. Yarı yarıya pozitif ve negatif hareketlenmeler var ilerleyen günlerde NAO'da değişiklikler görürüz. MJO'da çembere giriyor ve dönüş yaparak tekrardan faz 5'e geçiyor. Yine Mart'ın ilk günleri. Burada da değişiklikler görebiliriz ama şu an için veriler olumlu. Genel olarak Mart ayının ilk günlerinde sistem ihtimali mevcut. Bu sistemde ciddi bir potansiyele sahip. Avrupa riski mevcut. Verileri ve modellerin senaryolarını takip edelim.
Herkese hayırlı geceler.
-
- Resmi Gönderi
Estimator elinize sağlık hocam

-
- Resmi Gönderi
Eline sağlık Estimator ustam
-
Estimator Avrupaya kaçma ihtimali şuanda düşük görünüyor ao ve nao nötr yada hafif pozitif ayrıca mjo 5 ve 6 larda dolaşıyor şuan ki verilerde ya bize gelir yada abd kanadaya kaçar
-
Estimator Avrupaya kaçma ihtimali şuanda düşük görünüyor ao ve nao nötr yada hafif pozitif ayrıca mjo 5 ve 6 larda dolaşıyor şuan ki verilerde ya bize gelir yada abd kanadaya kaçar
Şu anki verilere göre Avrupa riski evet düşük. Şimdilik maxımum italya olur. O bile bizim için sistem demektir. Zonal rüzgarlarda şu sıralar -15 civarında ama Avrupaya herhangi bir sistem göremiyoruz.
Yani demekki sadece zonal rüzgarlara bakarak konuşmamak gerekiyor. Temel endeksler çok önemli. Takip edelim. Özellikle modellerin senaryolarını.
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Zaten faz 7 feyiz şu anda ay sonunda 8 gözüküyor Avrupa riski yükseliyor.
-
Şu anki verilere göre Avrupa riski evet düşük. Şimdilik maxımum italya olur. O bile bizim için sistem demektir. Zonal rüzgarlarda şu sıralar -15 civarında ama Avrupaya herhangi bir sistem göremiyoruz.
Yani demekki sadece zonal rüzgarlara bakarak konuşmamak gerekiyor. Temel endeksler çok önemli. Takip edelim. Özellikle modellerin senaryolarını.
Modellere baktığımda kuvvetli soğuk çekirdeği göremiyorum max -12 -14 civarı. Ayrıca her ssw -20 -30 değil çok cılız da gelebilir
-
Yaptığım son tahminler ülkemizin batısı icin kış ayının bittiğinin bir göstergesi oldu bu kis ortalama son 30 yılın en kötü en kurak sacma sapan bir kışı idi önümüzdeki sene hafif el-Nino ve doğulu QBO Var Sonbahar yağışlı kis yağışlı olucak belki de unutulmaz bir kış olucak Allah cc nasip ederse kaza hastalık ölüm olmazsa ...
-
Yaptığım son tahminler ülkemizin batısı icin kış ayının bittiğinin bir göstergesi oldu bu kis ortalama son 30 yılın en kötü en kurak sacma sapan bir kışı idi önümüzdeki sene hafif el-Nino ve doğulu QBO Var Sonbahar yağışlı kis yağışlı olucak belki de unutulmaz bir kış olucak Allah cc nasip ederse kaza hastalık ölüm olmazsa ...
Geçenlerde efsane geliyor diyordun ne oldu ona😂😂
-