Aralık ilk haftası balkanlardan bir sistem ihtimali mevcut.. +400 rakıma kar bırakacağını düşünüyorum. Kıyı iller en iyi ihtimalli senaryoda karla karışık yağmur alabilir. Kıyılara kar beklentim dediğimiz gibi Aralık 2. haftası ....
Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocam siz soğuk aralık bekliyordunuz degil mi yanlış hatırlamıyorsam
Evet.
-
Şu 2 linin birbirine sıkıça destek vererek indireceği sistemi düşünemiyorum. Takibe devam
Omega diyorsun yani hocam
-
Ya ben sistem olarak diyorum. Ecm şu güncellemesinde çayır çimen bostan yan gel yat Osman diyor
Kuzeye doğru doğulu momentum bir koridor verebilir ülkemize. Lakin Kutup girdabı biraz fazla güçlü gibi benim hesaba göre. Bizim enlemlerimizde (etkili) bir soğuk salınım ihtimali ZAYIF bana kalırsa. Modeller de bir noktada işaret ediyor aslında bunu. Yine modellerin U dalga endeksine baktığımızda benim hesabımla çok ta ayrışmadığını görüyoruz.. Sonuçlara gelecek olursak negatiften-pozitife yükselen bir AO endeksi , kuvvetli U rüzgarı (60N enlemden söz ediyoruz) , coğrafyamızda ise zayıf soğuklar..
Kıyı illere kar beklentimiz Aralığın ilk haftasından sonra
Genel olarak baktığımızda Aralık ayı SOĞUK olacak yüksek ihtimalle..
-
Parayla başarı olsaydı , F1 şampiyonluk rekortmeni Lewis Hamilton değil Nikita Mazepin olurdu
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. O İngiltere civarında 990mb var ya
Hiç devam etme bence abi bu yolun sonu iyiye gitmeyecek
-
Ben buldum var paylaşamam şimdi sadece modelleme yapabilirsek ortaya çıkar çalışmamız lazım yakın olsak biliyorsun durumu
130'dan fazla makale okudum bu bilimle ilgili. Anadolu gibi bir coğarafyaya aylar öncesinden nokta atışı yapabilecek bir yöntem ne gördüm ne duydum.
Bulduysan datayı paylaşırsan sevinirim hocam
-
Tek bir parametre ye bağlı olarak bunları söylemek çok doğru değil bölgesel rüzgarların zayıflaması avrupayada etki edebilir.
Amerika avrupa asya.. Uzun vadede "Ülkemiz" adına nokta atışı için kullanılcak bir veri değil. Öyle bir veri de yok zaten..
-
THE_AZOR Aralık ayını komple kapattım diyon yani üle. Kaçında gelirse gelsin ben bildim mi diyecen😅
Ne denir buna hocam
-
Pertürbe çıktıları ana senaryo ile benzemeye başladı. Diyagramdaki kar ihtimali bu sebepten azalıyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Dipole Grönland Blokajı gibi ...
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Kışa girmeden son bir kez öne çıkartalım...
-
Gençler forumdaki yazılarımın forumdaki kişiler tarafından kopyalanıp şahsi bir tahminmiş gibi paylaşıldığını görüyorum.
Alıntı yapma , aynı veriler üzerinden yorum yapma konusunda bir sakınca yok lakin bazılarımız işi abartıyor. Dikkat edelim lütfen 👍🏻👍🏻
-
Anladığım kadarıyla senin beklentin, 2013-2014 sezonuna benzer bir kış.
Mart ayı belirsiz olduğu için mi öyle diyorsun. Yani kafanda şekillenmedi mi, soğukta olabilir, ilikta diye yoksa uzun vade diye mi bir şey göremiyorsun şimdiden.
Henüz bakmadım. 1 2 ay sonra bakacağım ama ilkbahar durumuna. Daha net bir sonuç alabilmek adına şimdiden girmedim ilkbahar tahminine..
2010 dan sonra gerçekleşen hiç bir kışa benzemiyor açıkçası bu sezon. İzleyip tecrübe kazanacağız bu seneden..
Sarp bey Trakya adına nasıl bir beklentiniz var?
Batı bölgeler kış genelinde daha şanslı olabilir yağış açısından..
-
Sarp tahmin için teşekkürler. Pekala bu kış sezonu en şanslı olunacak zaman dilimi veya ay hangisi, Mart ayıda dahil olmak üzere ?
Mart ayı için bir şey diyemem. Aralık ayı ve Ocak ilk 10 günü şanslı tarafta kalma ihtimalimiz yüksek. Lakin özellikle Aralık ayını soğuk bekliyorum..
Moral bozmak, insanları galeyana getirmek gibi bir niyetim amacım yok. Lakin geçen seneki kar yağışlarını mumla arayacağız gibi. Umarım sert bir sistemle önümüzdeki kış hatırlanmaya değer olur. Hepsini konuşacağız.