Tekrardan sallandık
Anlık Deprem Bildirimleri
-
-
- Resmi Gönderi
Geçmiş olsun
-
- Resmi Gönderi
Geçmiş olsun
-
- Resmi Gönderi
Rusya'da 8.8 büyüklüğünde deprem! Tsunami dalgaları kıyıları vuruyor
Rusya'ya bağlı volkanik bir okyanus adası olan Kamçatka yarımadası açıklarında 8.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Rusya'yı 4 metre, Japonya'ya 1.3 metre büyüklüğünde tsunami dalgaları vurdu! Son dakika haberlere göre tsunami Hawaii'yi de vurmaya başladı. ABD ve Çin için de alarm var.
SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: RUSYA'DA 8.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM! KIYILARI TSUNAMİ VURUYOR! 12 ÜLKEYE UYARI, RUSYA DEPREMİNDE SON DURUMSon dakika haberleri: Rusya kıyılarını 4 metrelik tsunami dalgası vururken, tsunami Japonya kıyılarına da ulaştı, 12 ülkede alarm var, depremde son durum ne?www.milliyet.com.tr -
- Resmi Gönderi
Дмитрий Ребров30 июля 2025 – Камчатка, Россия 🇷🇺 Сильное землетрясение магнитудой 8.8 произошло вечером в 120 км восточнее Петропавловска‑Камчатского. Цунами высотой до 4 м…www.facebook.com -
- Resmi Gönderi
Balıkesir'deki 6.1 büyüklüğündeki deprem pek çok yerden kuvvetli bir şekilde hissedildi.
Geçmiş olsun . -
- Resmi Gönderi
Deprem kuvvetliydi Balıkesir merkezde. Sindirgi merkezde bir yıkım var köyler kerpiç evlerde yıkım olabilir. Parklar bahçeler doldu. Bu gece Balıkesir dışarda 1 hafta daha girmeyenler olabilir. Eski evlerde çatlaklar cam kirilmalari var. Arkadaşımın evinde mutfakta birşey kalmamış dolaplarda.
-
- Resmi Gönderi
Çok geçmiş olsun
-
- Resmi Gönderi
Deprem kuvvetliydi Balıkesir merkezde. Sindirgi merkezde bir yıkım var köyler kerpiç evlerde yıkım olabilir. Parklar bahçeler doldu. Bu gece Balıkesir dışarda 1 hafta daha girmeyenler olabilir. Eski evlerde çatlaklar cam kirilmalari var. Arkadaşımın evinde mutfakta birşey kalmamış dolaplarda.
Geçmiş olsun tekrardan .
-
İstanbuldan hissetmedim
-
- Resmi Gönderi
Geçmiş olsun abim..Allah afetinden korusun
-
Depremi hissedenlere geçmiş olsun
-
- Resmi Gönderi
Balıkesir'deki 6.1 büyüklüğündeki deprem pek çok yerden kuvvetli bir şekilde hissedildi.
Geçmiş olsun .Deprem sindirgidan Balıkesir ovasına doğru 15 km civarında kırıldı. Nispeten Düzlük kesimde sığ bir deprem olduğu için zeminden ve diğer çöküntü bögeleri ve düzlemsel uzanan faylar dolayisiyla dalgaların uzamasını kolaylaştırdı Ve etkilenen kesimler olması gerekenin 1.5 katı kadar genişledi. Balıkesir bolgesi fay zonu birbirine yakın ve paralel segmentlerin çok yoğun oldugu bir oluşum. Bölgede yakın zamanlarda yakın siddetlerde 2 kadar ana deprem tetiklenmesi olabilir 48 saat içerisinde. baya bir arastirdim lakin bunları kimse dile getirmemis. Bilinen harekete geçmemis bir kaç çöküntü alanı daha var faylanma üretebilecek ve araştırması henüz tam yapılmamış. Ve hiç bahsedilmeyen gokceyazi çöküntü alanı alanı ve fayi var bölgede 48 saat önemli. deprem fırtınası dediğimiz dediğimiz tetiklenme faylanmalari tehlikeside var küçükse olsa. Bölgede deki artcilari takip ediyorum 3-4 kadarı sındırgı Simav fayinda gerçekleşmeyen komşu segmentlerdeki tetiklenen küçük sarsıntılar. Fayin 15-20 km lik kırılmayan kısmı tek seferde Max 6.5 mw civarlarında daha faylanma üretebilecek potansiyelde. Ama bölgede çok fazla diri faylar ve bilinmeyen hiç faylanmamis uyuyan çöküntü alanları mevcut. Lakin sarsıntılar küçülerek devam ediyor bu bölgedeki günlerdir devam eden hareketliligin artık zayıflayacagina işaret ediyor. Tabi en küçük ihtimali bile hesaba katmak gerekir. Bölgemize geçmiş olsun. ✋
-
mehmet civan çok geçmiş olsun abi Allâh beterinden korusun bizleri
-
- Resmi Gönderi
Geçmiş olsun abim..Allah afetinden korusun
Sağol Mustafa abi balikesir merkezin bir kısmı Sındırgı tarafının tamamı geceyi dışarıda geçirdi. Biz deprem sırasında Balıkesir in Çamlık tepesindeydik. Oranin altı taştır çok sallanmaz. Uzun ama çok şiddetli olmayan bir sarsintiydi merkeze göre ben ilk etapta merkez üssünün 200km küsür kadar uzaklıkta büyük bir deprem sandım. Bilginiz olsun depremin ivmelenmesiyle süresi doğru orantılıdır. Şayet 20 sn lik bir deprem 6.0 - 6.5 mw Luk bir depremdir ve yarım metreye kadar ivmelenme görülebilir zeminin durumuna göre. Eğer deprem uzun sürüyor ve şiddeti düşükse merkez üssü uzaktadır ve büyük bir deprem olma olasiligi çok yüksektir. Ben baştan büyük bir deprem sandım dalgaların zayıf olmasından dolayı meğer biz kayanin uzerindeymisiz hemen altımızda şehir baya sallanmis. Merkez üssü Balıkesir olunca sevindim. 6.2 - 6.4 deprem Türkiye yapı stoğu şartlarında en ideal depremdir hem fayi 15 ila 20 km kırar hemde tam yikim sinirindadir. Gecenki Kumburgaz fayida 6.2 ile kırıldı bu aralar deprem konusunda işler iyi gidiyor inşallah büyük faylar hep 6 depremlerle parçalı kirilir
-