GFS ECMWF arası çok fark var. 2 modelde dek için olumsuzken GFS soğumayı ECMWF'e göre erken sokarak kıyılar içinde kısa sürelide olsa örtü ihtimali göstermiş. Rakım farkının bariz hissedileceği bir sistem olacak.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
GFS ECMWF arası çok fark var. 2 modelde dek için olumsuzken GFS soğumayı ECMWF'e göre erken sokarak kıyılar içinde kısa sürelide olsa örtü ihtimali göstermiş. Rakım farkının bariz hissedileceği bir sistem olacak.
Ben bugünki görüntülerin biraz daha toparlanacağını düşünüyorum.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Allah bereket versin keşke böyle gelse
-
Gfs sıcak senaryolardan birini denemiş hala daha değişime açık
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Allah bereket versin keşke böyle gelse
Hocam bu senaryo ortalamalarının kar haritası yani kimi senaryo az verirken kimisi çok veriyor onların ortalamasının yansımış hali bu ama şu anki açıdan yüksek olması ay sonunda hareketliliğin olduğunun işareti.
-
- Resmi Gönderi
Beklentiyi düşük tutun, üzülmeyin.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
ecmwf verisine göre 12 ocak gece kar başlıyor detaylı tahminleri sorumlu kardeşlerimiz yazar
-
Yarın yağış ve lodosun şiddeti düne oldukça yakın, dikkatli olunmalı.
-
Yarın yağış ve lodosun şiddeti düne oldukça yakın, dikkatli olunmalı.
Lodos ve yağışın pik saati 20:00 civarında
-
- Resmi Gönderi
Lodos ve yağışın pik saati 20:00 civarında

-
GFS'ye göre pazartesi günü kar yağışı riski.
GFS'ye göre pazartesi günü kar yağışı riski.
Anlamadım hocam,ne riski bu ?
-
GEFS güzel ECMWF toparlanma var ama GEFS kadar iyi değil. Soğuma daha geç giriyor ECMWF’te.
-
İşte bu kısım önemli. Bölge yorumu olacak fakat İstanbul adına GFS daha olumlu, soğuk ne kadar erken girerse o kadar çok kar.
-