- Resmi Gönderi
İngilizlerin cani sıkkın. Türkiye’nin ECMWF senaryosu gibi olması ihtimaline %5 veriyorlar
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Makul bir paylaşım
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturİngilizlerin cani sıkkın. Türkiye’nin ECMWF senaryosu gibi olması ihtimaline %5 veriyorlar
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Makul bir paylaşım
sistem yuzde 50 50 arkadaslar suan icin.
azor 1040-1045 in altina dusmemesi gerekli ve 200 km guney 400 km dogulu gelirse sistem cepte
Bu kadar yaklaşmışken kaçırmak üzücü olur umarım inşallah sistemi alırız çok ihtiyacımız var
Yeni bir formül buldum üzerinde çalışıyorum
İnşallah 100% ile sonuçlar elde edilecek ve tekrardan başarı oranımız yükselecek.
Bu kadar yaklaşmışken kaçırmak üzücü olur umarım inşallah sistemi alırız çok ihtiyacımız var
aliriz aliriz winter hocaminda bahsettigi gibi endeks 96 saat daha sapmaz ise 23 sonrasi azorda istegimiz konuma ve yukseklige gelir.
Gececi tayfa hazır mıyız ![]()
Birkaç güne gidişat çoğunlukla netleşir gibi. Hala efsaneye dönme ihtimali bile var. Ya efsane olacağız ya efsane ! Kestane yok. ![]()
>>>WinteR<<<
Bence biz nasıl ki bu soğuk hava sistemini isteyenler olarak yer yer duygusal davranıyorsak sanki siz de öyle davranıyorsunuz...
GFS niye hayal aleminde dolaşsın ki,o zaman bu modeli niye paylaşıyorsunuz ? Hayal aleminde dolaşan bir modele niye bu kadar karşı çıkıyorsunuz ?
Dediğim gibi o zaman paylaşmayın bu modeli !
Açıkçası ben GFS'den yanayım.
Yukarda cevaben baya yazanlar olmuş en son sizin yazınıza alıntı olarak alayım ve sizde dahil süreci başından takip edenler için de cevabım olacaktır.
Öncelikle içinde bulunduğumuz ay itibariyle ay başından itibaren ülkemize kış koşullarının geleceğini ve ağırlık kazanacağı günü veya zamanı her defasında vurgulayarak söyledim. Modeller kalsa idi 12-15 Aralık ta sistem veya sistemler vardı. Sonrasında 20-24 Aralık ta sistemler var. Şimdi 29 ve 2 Ocak arası kar ihtimalli sonuç ne oldu 12-15 gitti devamında 20-24 gitti şimdi sırada 29-02 Ocak hatta devamı olan sistemden bahsediyor model olacak mı? Hava tahmin verileri ne diyor her defasında açıklayarak sizlere sundum. Mjo tahminin ,üst atmosfer verilerinin arktik salınım endeksleri ,Kuzey Atlantik salınım verileri ve daha fazlası buraya yazamadiklarim hepsinin ortak noktası olan tahmini size izah etmek sizlerin sinirini bozuyor anlıyorum bende bir kar sever olarak bu anı erken yaşamak erken görmek isterim. Bir çok sosyal medya hava haber siteleri şisirmece haberler yaparak kendilerine gelir elde amacında. Yoksa bizde yazarız yılbaşında İstanbul da 20 cm kar efendim Ankara bu sene kara doyacak gibi...
Şimdi asıl konumuza gelelim. hocam sen kışı bitirdin trollük yapma gereği buluyorsun diye düşünen arkadaşlar. Ben Aralık ayı başında yazdım ülkemize kış koşullarının yaşanma zamanı Ocak ilk haftasından sonra başlayacaktr.ha bu durum hocam 7 Ocak bitti 8 inde kar var kar gelir o zaman diye düşünmeyin. Ocak ilk haftasından sonra veriler bizim için müsait duruma geçiyor. Sistem belki 8 Ocak ta gelir belki de 18 Ocak ama burdaki önemli detay bir hava tabiri ile rüzgarın yönü artık bize esecek bu tarihten sonra. Şuan rüzgar alakasız ulu orta esiyor.
Herkese iyi geceler takipte kalın ben verilerde bir durum oldukça yazıyorum.
Takip eden arkadaşlar, lütfen zaman harcayan,emek veren paylaşım yapan arkadaşlara beğeni atalım.