- Resmi Gönderi
![]()
![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur![]()
![]()
Ömer kos yakala. Afrika geliyor
Vay be istikrara bak
İtalya’daki AB’leri mantıklı bulmadım ben.
Athena eline emeğine sağlık abim her güncelleme elini koyuyorsun taşın altına sağ ol
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Athena eline emeğine sağlık abim her güncelleme elini koyuyorsun taşın altına sağ ol
144-168 arasında kaldım ben hala
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Athena eline emeğine sağlık abim her güncelleme elini koyuyorsun taşın altına sağ ol
Elimden geldiğince her zaman ![]()
144-168 arasında kaldım ben hala
Sıcak senaryo diyip geçsek mi bilemedim 🤪
AO İNDEX nedir. Neden bu veriye bakarız,bize yarayan şekli şeması ne olmalıdır diye soracak olanlar. ? Kuzey yarım kürede arktik bölgede dediğimiz soğukların tutulan kısmından bir salınım dan bahseder. Modele baktığımız da 20 Aralık tarihine kadar pozitif bir görüntü yani salınım olmadığı soğukların tutulduğu bir görüntü devamında ise modellerinde kafa karışıklığı yapan olay gelişiyor hızlı bir şekilde -2 varan bir negatif seyir hareketi yapmakta. Burdan baktığımız da soğukların bize gelmeme şansı yok model söylüyorki bir devasa salınım olacak ama nereye ?
Hemen burda Nao verisi devreye giriş yapıyor. NAO İNDEX yukarda açıkladım malesef Avrupa için kıymetli bir görüntü.
Anlık olarak şuan da model gördüğünüz gibi devasa bir Batı Avrupa ve Avrupa salınım görünüyor. Bize dönüş yolunda ugrarsa soğuklar onun haricinde daha da Güneyli iniş yapan siklonlar eşliğinde lodos sıcak atak görebiliriz.