The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hala göz arıyorum gfs bu da izobarların kesiştiği yerde güzel bant yapmış hatta yukarda Whisper atmış bandın olusmunu. Fakat çok iyi kar alacak bandin vurduğu yerler
Zonguldak üzerinde "izobarda kıvrılma" merkezi hariç etrafında kalan yerlere sağlam yağış bırakıyor bunu wxcharts ara saatinde görebiliyoruz.
İşte dönüş hareketi yok İstanbula vuran meşhur vortkesi biliyorsunuz ne yaptı gözün merkezi boş ama etrafı kar tifan yoğun tipi. Buna bakarsak batısında uzun bir bant genis bir bant var ama kuzeyi boş güneyi boş doğusu boş
İşte dönüş hareketi yok İstanbula vuran meşhur vortkesi biliyorsunuz ne yaptı gözün merkezi boş ama etrafı kar tifan yoğun tipi. Buna bakarsak batısında uzun bir bant genis bir bant var ama kuzeyi boş güneyi boş doğusu boş
Bu biraz daha böyle olmak istemişte olamamış gibi duruyor
Vortkes diyince ne anlıyoruz ona bakmak lazım vortkes AB alanıdır basınç sıkışmasıdır.ufak göz alanı oluşturur. Ve dönerek doğulu Kuzey doğulu bazen Güney doğulu hareket yapar bir anda kaybolup gitmez . Modellerde baktığımız kadarı ile sistem soğukları göz felan dinlemeden hızlıca kayıp gidiyor. Keşke oluşsa tam da yeri sistemin vadesinj de uzatır kalitesini de artırır
hocam bu 4-5 senelik mevzu bu daha. konvektiviteden kaynakli orada kararsizlik yatayda hareketsizlik var en basinda. dikey hamlelerden kaynakli trof olusuyor yuksekte yatayda oluk hattindan hortum yaptigi icin vortex diyolar. ole kaldi vortex artik he diyoruz iste
birde bir kerede veremiyor bunu modeller 2-3 guncelleme gerekli en az onu ciktiya yansiyabilmesi icin. benim nacizane takibim bu basit manada.
hocam bu 4-5 senelik mevzu bu daha. konvektiviteden kaynakli orada kararsizlik yatayda hareketsizlik var en basinda. dikey hamlelerden kaynakli trof olusuyor yuksekte yatayda oluk hattindan hortum yaptigi icin vortex diyolar. ole kaldi vortex artik he diyoruz iste
birde bir kerede veremiyor bunu modeller 2-3 guncelleme gerekli en az onu ciktiya yansiyabilmesi icin. benim nacizane takibim bu basit manada.