Zaten geçen gün gfs stop edince ortaya başka sinoptiklerin çıkacağa belli olmuştu
Sizinde ümidiniz kalmadı değil mi hocam
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturZaten geçen gün gfs stop edince ortaya başka sinoptiklerin çıkacağa belli olmuştu
Sizinde ümidiniz kalmadı değil mi hocam
Daha önceki Nokta tarihli tahminlerimle aynı
Ben düşük bütçeli yani 850 phası -10 tahmin açmıyorum tam ful aksiyon ya denk gelir kılpayı kaçanlar olmuş fakat soğuk -20 yakın olur daha fazla yazmarsam uzarda uzar
Hocam inşallah düzelir ama senin tarihlerde Afrika veriyor modeller
Herkese hayırlı akşamlar Athena eline sağlık ben model takibini artık bırakıyorum herkese hayırlı akşamlar dilerim
Allah'a emanet olun
Sen 5 DKK dayanamazsın bunu sende iyi biliyorsun
yağışlar hep değişir odak tarh 29
batının sistemi olur
Sayın Sinan hocam iç bölgelerde etkilenirmi Konya ovası ollarak İstanbul'dan farkımız kalmadı
Hocam bu tarihlerde sistem olur mu sizce yoksa modeller hayal mi satıyor yurt geneli için saygılar
20-25 ocak
Ha bide şunu söylemek istiyorum tahmininizi yaptığınız zaman hangi hocalarımız olursa olsun tahmininizi söyleyin İstanbul için mi geçerli tüm ülke için mi İstanbul'a sistem beklemiyorsanız bu sadece İstanbul için deyi verin size zahmet
20-25 ocak
Senin hesabına göre ocagıda kapatalım
Rakım sistemi değil yerel bir sistem olacak istanbul için.
Beylikdüzü hava da kar görürken istanbul doğusu örtü görecek
Hocam siz 1 2 gün sonra modellerde sistemi göreceksiniz dediniz az çok dediğiniz günlerde sistem vardı siz dediğiniz günün sabahından sonra bütün modeller sistemi Avrupa'ya attı ve her güncelleme de veriyorlar sanırım sistem yok
Modelde gözüken reis Avrupa alırsa sistemi biz Afrika atak alırız üstümüzden kalkması en az 4 5 gün surer
Modelde 2 tane sistem var ama yılbaşındakini mi söylüyorsun
Geçerlidir avrupa alırsa bu süre dahada uzayabilir.
Kaçındaki sistem bide bu sadece istanbul içinmi geçerli iç bölgeller kar allırmı
Hangi şartlar da
Sistemler Avrupa'ya gidiyor hocam bu şartlarda sistem allamadık dahada alamayiz her şey uygunken olmadı bu paterni bir daha yakalayamayız
Bu şartlarda sistem beklemek biraz zor
Böyle gelirse sadece dogu ve Karadeniz etkilenir diğer yerler kuru soguk
Ocak çok güçlü duruyor, geliyor gelmekte olan… %35 seviyesi 40 seviyelerine çıkmıştır.
Bu İstanbul içinmi geçerli
Gfs hayal dünyasında halen Ecmwf doğru istikrarlı bir çıktı vermiş. Verilerle uyumlu.
Bu arada ao verileri değişmiş güncellenmiş ay sonuna kadar negatif görüntü pozitif hal almış.nao da fazla bir değişim yok ay sonuna kadar hafif negatif altı kalmaya devam. Mjo 7 den 8 faz geçişi ve verilerin de bu yönde kanat getirmesi bize modeller de Grönland blokajı göreceğimizi söyler. Şuan halı hazır modellerde bu görüntüler gelmekte.
İlk soğuk atak iniş yapamadan geri çekilmekte. 2 atak ise tam da mjo nun bize bahsettiği 8 faz olayı Grönland blokajı oluşumunu destekliyor. Modeller de zaten ilk ataktan sonra Atlantik üzerinden Grönland uzanan bir yüksek basınç blokajı veriyor.
Burda biz ülke olarak yüksek basınç hakimiyeti altında kalmaya devam edeceğiz Akdeniz açıklarından patlayacak siklonlar ekstra yurdumuza yağışlı sistem olarak girecek. Şuan ki veri değişimine göre halen bekleme modunda olacağız
İyi akşamlar
Senin hesabına göre sistem veya sistemler beklemeyelim az biraz yağmur alırsak şükredelim senin acıklamana göre