en ıyısı abd yı ızlemek.adamlar art arda 3 sıstem alacak hemde dondurucu sogukta.
Model Paylaşımı Ve Yorumlama - Şubat 2021
-
CAN -
31 Ocak 2021 22:40 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Eğer sinoptiklerde ve modellerde beklediğim gibi gelişmeler yaşanırsa, Şubat ortasında gelme ihtimali yüksek olan bu sistemin (gücü kesinlikle belli değil) daha ileriki vade için de olumlu bir sinoptik pattern oluşturacağını düşünüyorum. ECMWF haftalık güncelleme de bu konuda bir ışık görmüş olacak ki Mart'ın ilk haftasına kadar Avrupa ve ucundan da olsa bizi soğuk tarafta bırakmış. Biz önce ay ortasına odaklanalım hele, o gelirse gerisi de gelir.
-
- Resmi Gönderi
Herkese iyi geceler. Bu günlerde tadı tuzu yok model takibinin ama umuyorum ki ay ortası ECMWF'nin radarına girdiğinde daha farklı şeyler konuşuyor olacağız.
Sitede en realist ve polyannacılıktan uzak yorumlar yapan kişi benimdir, hele uzun vadede somut veriler görmeden konuşmayı hiç sevmem. Şu anda ise umutlanmaya ve yorum yapmaya yetecek kadar olumlu veriler takılıyor ki gözüme böyle yorumlar yapıyorum. Beni parselci falan sanmayın, geçen hafta Şubat 8-10'undan sonra efsane geliyor tutun yakalayın diye gezerken burada millet, ay ortasına kadar bir şey görünmüyor demesini de biliyordum.
Veriler değişirse yorumlamalarım da değişir. O yüzden sakin kalalım ve önümüzdeki 2 haftalık ılık sürecin keyfine bakalım. En azından ben bakacağım bir ılıkçı olarak :D
-
CAN ilk defa kar kovalayan bir ılıkçı gördüm ?
-
- Resmi Gönderi
CAN ilk defa kar kovalayan bir ılıkçı gördüm ?
Ben her şeyi kovalarım hocam atmosfer delisiyim sadece kar değil :D
Ilıkçılığım da keyfime göre değişebiliyor. O an modum hiç sıcak kaldıramayacak haldeyse sinir de olabiliyorum. Değişir.
-
Ben her şeyi kovalarım hocam atmosfer delisiyim sadece kar değil :D
Ilıkçılığım da keyfime göre değişebiliyor. O an modum hiç sıcak kaldıramayacak haldeyse sinir de olabiliyorum. Değişir.
İyi hocam siz rahatsınız o zaman gelmezse afrika gelirse kar keyfi olur. ?
-
- Resmi Gönderi
İyi hocam siz rahatsınız o zaman gelmezse afrika gelirse kar keyfi olur. ?
Bu da buradaki son konu dışı mesaj olsun, şimdi kışın gelen afrika atağında da mangal keyfi bir ayrı oluyor. :D
Her neyse; geleyana, trollerin kışkırtmalarına gelmeden atlatalım bu süreci, zaten olumsuz şeyler görürsem söylerim, kışı da kapatırız hiç umut yoksa. Olumlu veriler gelmeye devam ettikçe ise sistem kovalamaya da devam ederiz.
Hayırlı geceler.
-
tımes meydanını taksım meydanı farzet bir süre.hayıflanmakla kar flan gelmez.atmosfer yoluna devam edıyor.ay ortasında gerceklesecek olan hava durumunu tahmın etmeye calısıyoruz sadece.bız ne yaparsak yapalım,sonuc degısmez yani:)
Sonuç aynı ama sonucun ne olacağına dair ipuçları veriyor modeller. Bize de eğlence çıkıyor. Aslında kar yağmaması fazla umruma değil. Yağmur yağsın yeter. Ben sadece model takibi yapmayı seviyorum?
-
- Resmi Gönderi
Eğer sinoptiklerde ve modellerde beklediğim gibi gelişmeler yaşanırsa, Şubat ortasında gelme ihtimali yüksek olan bu sistemin (gücü kesinlikle belli değil) daha ileriki vade için de olumlu bir sinoptik pattern oluşturacağını düşünüyorum.
Bu da burada kalsın.
-
Sonuç aynı ama sonucun ne olacağına dair ipuçları veriyor modeller. Bize de eğlence çıkıyor. Aslında kar yağmaması fazla umruma değil. Yağmur yağsın yeter. Ben sadece model takibi yapmayı seviyorum?
kıs mevsımındeyız.kar kovalamak tabıkı öncelıgımız su an ama olmayıncada olmaz.ne yapalım yanı dımı.önce saglık..
-
GFS dönmeye başladı bile. Vade yaklaştıkça bu aşırı şişirilmiş Atlantik siklonlarının arasından kafasını uzatan bir azor göreceğiz. Bunun ihtimali çok yüksek diyebilirim. Gece GFS de bu ihtimali yansıtıyor.
Ancak şu mesele var, bu siklonlar ne kadar boşluk bırakacak? Azor ne kadar yükselip ne kadar soğuk indirebilecek? Bu sistem kıyılara kar yapabilecek mi? Bunların yanıtlarını ancak en az 3-4 gün sonra almaya başlarız. Endeksler bozmazsa ve nötre gidişat aynı şekil devam ederse soğuklar da tatmin edici olacaktır.
Hocam bu dediğiniz 15 ten sonrası ise saygı duyarım ama 15 ten önce umutlanmaya gerek yok
-
CAN Ağzınıza sağlık hocam. Bazı hava tahminciler gibi umut tacirliği yapan, primci bir tahminci değilsiniz. ( Takipçi kasan o hava tahminciler kendilerini çok iyi biliyor ) Her zaman gerçekçi yorum yapanlara saygı duyar desteklerim
-
- Resmi Gönderi
Sabah güncellemesi 318 hhavalarinsesi.com/attachment/23371/
-
- Resmi Gönderi
330 h
Tüm Marmara bölgesi kar yağışlı havalarinsesi.com/attachment/23372/
-
-