- Resmi Gönderi
Tamam abi dersten sonra denicem teşekkür ederim Android üzerine herşeyi tamamladımda Android üzerinde yaptığım uygulamaları ios içinde yapmak istiyordum Onun için Swift öğrenmeye başladım aslında c# xmarin ile de gidebilirdim ama ben ayrı ayeı kütüphaneler öğrenmek istedim. Mobil bittikten sonra assembly öğrenmeyi düşünüyorum sanirim en karışık dil assembly yanlışmıyım?
bir cok framework gormen senin acindan iyi olur. assembly cok kullanmayiz lakin ogrenmen islemcinin nasil calistigi konusunda ram rom nasil kullandigi acisindan fikir verir. alt seviye dilleri ve fonksiyonlari daha iyi anlarsin. misal ben c developer im embedded platformlar uzerine calistigim icin bazen derleme ve debuging asamasinda assembly e basvurdugumuz oluyor.
birde assembly karisik olarak ifade edliyor hakli yanlarida var lakin cogunlukla kullandigin komutlar iki elin parmaklarini gecmez. cok tekrarli bir yapisi var makine diline direk cevrilir . buradaki sorun su sen yuksek seviyeli bir dil ile calisiyorsundur derleyici bunu islemcilerin anlayabilecegi sekilde derler ama assembly ile calisiyorsan her islemcinin komut setine gore ayri yazarsin karisik olan kismi orasi.