GFS’de önemli senaryolar var. 1 Ocak değişime açık. Bazı senaryolar DEK yağışlarını batıya doğru kaydırırken bazı senaryolarda ise bir önceki sayfada bahsettiğim oluşum çok iyi bir konumda.
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu
-
-
Son GFS görüntülerine gore Doğu Marmara şansı yükseldi mi
-
Daha Çok Göster
31 Aralık - 1 Ocak neler olabilir ?
Baştan söylememde fayda var. Bu değerlendirme ben dahil çoğumuzun karamsarlığını bir nebze kırmak adına kar şartları için en iyi ihtimallerin yazıldığı ve sürecin devamında bu ihtimallerin takip edileceği bir değerlendirme olacaktır.
Öncelikle 500hPa seviyesine bakalım. ECMWF modeline göre -38 ICON modeline göre -41'e varan soğuma bizi yeni yılın ilk gününde selamlıyor. Fazlasıyla ciddi bir soğuma olduğu için -soğuk varsa bir şeyler kesin olacaktır- diye düşünüyorum. Ve bu bağlamda karada oluşabilecek kütleler ve karadeniz üzerinden giriş yapacak kütlelerin karada güçlenme ihtimalini baz alarak, modellerinin beklentisinden daha fazla konumun kar göreceğini düşünüyorum.
Tabii ki bu kadar yatık bir rüzgar profilinde DEK konusunda en şanslı kesim anadolu yakasının kuzeyi olacaktır. Eren 'in dediği gibi Şile İstanbul adına sistemin yıldızı olur.
ECMWF ve ICON 500hPa

Karadeniz Alçak Basıncı ve Biz Etkileme Potansiyeli
Sistem adına en iyimser senaryonun konuşulacağı noktaya geldik.
24 Ocak 2022 vari bir oluşum (konum olarak değil oluşumun benzerliği açısından) modellerde göze çarpıyor. Şayet bu oluşum gerçekleşirse, yatık rüzgar profilini saatler bazında bozarak yağışları anadolu yakası ve boğaz hattı civarına genişletebilir. En iyi ihtimal ise GFS modelinin 23. senaryosunda saklı.
Son olarak bu oluşum gerçekleşip güzel bir konum alırsa kendimizi teselli edebilme potansiyelimiz var.
ICON
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. GFS SENARYO 23

Bu yazıda meteorolojinin her anında olduğu gibi net ve kesin bir yargı yoktur. Düşükte olsa iyimser ihtimallerden bahsedilmiştir.
Bu sistemi hayırlısıyla atlatıp önümüzdeki sürece umutla bakmaya devam etmeliyiz

GFS’de önemli senaryolar var. 1 Ocak değişime açık. Bazı senaryolar DEK yağışlarını batıya doğru kaydırırken bazı senaryolarda ise bir önceki sayfada bahsettiğim oluşum çok iyi bir konumda.
-
Son GFS görüntülerine gore Doğu Marmara şansı yükseldi mi
Tabikide 2021 sistemi gibi vortex ihtimali var
-
Ecmwfyi görmek lazım çok kritik
-
- Resmi Gönderi
wriscuttern eline emeğine sağlık abim, sağolasın..En iyisi olsun inşaallah, konuya katkıları olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
-
[…]
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Senaryolardan seçmece
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Aladın modeli perşembe günü istanbula kar vermiş özellikle anadolu yakasına gök gürültülü ama kısa süre
-
Athena 'nın paylaştığı sınırlı alan modeli BOLAM gibi gelirse, 1 Ocak öğle saatlerinden sonra avrupa yakası kuzeyi ve anadolu yakasında yer yer 2-8 cm kar örtüsü olur.
-
- Resmi Gönderi
Athena 'nın paylaştığı sınırlı alan modeli BOLAM gibi gelirse, 1 Ocak öğle saatlerinden sonra avrupa yakası kuzeyi ve anadolu yakasında yer yer 2-8 cm kar örtüsü olur.
marmaranin guneyi nasil olur ?
-
GFS akşam ortalaması hafif batılı
Bu arada ufak batılamalar bile yağışta aşırı değişimler yapabilir bunuda göz önünde bulundurun
dediğim halen geçerli
-
marmaranin guneyi nasil olur ?
Bursa Balıkesir güneyi 5-10 cm gibi duruyor abi. Yükseltiye göre değişiklik gösterir tabiiki Uludağ etekleri 15-20 cm görürken sahiller 5 cm sınırını aşamayadabilir.
Ben İstanbul'u zor anlıyorum abi sen daha doğru bir yorum çıkarırsın bölge için

-
- Resmi Gönderi
Bursa Balıkesir güneyi 5-10 cm gibi duruyor abi. Yükseltiye göre değişiklik gösterir tabiiki Uludağ etekleri 15-20 cm görürken sahiller 5 cm sınırını aşamayadabilir.
Ben İstanbul'u zor anlıyorum abi sen daha doğru bir yorum çıkarırsın bölge için

hayir oyle degil herkesin yorumu farklidir anlamlidir. surekli baktigimiz icin gozden kacar. kritik cok onemli.
-
- Resmi Gönderi
Wrf den şaşmam
-