Sohbetimiz Bol Olsun

• Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• Arkadaşlar bu arada Accuweather Pro 15 günlük ücretsiz deneme hakkı veriyor. Haberiniz olsun çok fazla kapsamlı özellikle böyle şeylere ilgisi olanların dikkatini çekebilir.

• Aydiner merak ettiğin bilmediğin her şeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum

Bana 2 haftalık tahmin yapabilmem için öğrenmem gerekenleri listeler misin En basitlerinden En zorlarına. Çalışacağım takıldığım yerlerde yardım alırım sizden.

Tabii ki yüzde yüz öğrenmem zor ama çoğu sunu yapabileceğime eminim.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Aydiner (26 Mayıs 2026 21:21).

• Resmi Gönderi

Bana 2 haftalık tahmin yapabilmem için öğrenmem gerekenleri listeler misin En basitlerinden En zorlarına. Çalışacağım takıldığım yerlerde yardım alırım sizden.

Tabii ki yüzde yüz öğrenmem zor ama çoğu sunu yapabileceğime eminim.

İki haftalık tahmin yapmak biraz ustalık , biraz tecrübe gerektirir. Bence daha çok 3-4 günlük. Hatta yapabiliyorsan günlük tahminler yap. Mesela pazar günleri haftaya genel bir bakis atarsın mesela guzel de icerik olur.

Basınç sistemlerini ,cepheleri rüzgar yönlerini temel olarak biliyorsundur zaten.

Deniz seviyesi basıncı, 850 ve 500 metre sıcaklıklarını , Modellerin ENS verilerini , dediğin gibi bir iki haftalık tahminlerde AO ve NAO verilerini bilip yorumlaman güzel tahminler yapmana yardımcı olur.

• Aydiner işine yarar belki dostum Selam

sadece BEŞİKTAŞ 🦅

• İki haftalık tahmin yapmak biraz ustalık , biraz tecrübe gerektirir. Bence daha çok 3-4 günlük. Hatta yapabiliyorsan günlük tahminler yap. Mesela pazar günleri haftaya genel bir bakis atarsın mesela guzel de icerik olur.

Basınç sistemlerini ,cepheleri rüzgar yönlerini temel olarak biliyorsundur zaten.

Deniz seviyesi basıncı, 850 ve 500 metre sıcaklıklarını , Modellerin ENS verilerini , dediğin gibi bir iki haftalık tahminlerde AO ve NAO verilerini bilip yorumlaman güzel tahminler yapmana yardımcı olur.

Ao naoyu kullanmayı biliyorum ens verilerinide uzun zamandır biliyorum zaten.

• Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.