cumartesi yağmur var
Miktarı belirsiz şekilde evet. Bugünki fırtına o gün için bir fragman olabilir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturcumartesi yağmur var
Miktarı belirsiz şekilde evet. Bugünki fırtına o gün için bir fragman olabilir
Şakamisinecmwf bu nasıl kirpma
Bu gece serin olur.
Yorumları alalım,nedir? Ne değildir?
Kuvvetli rüzgarın yerden toz kaldırması. Başka bir şey aramaya gerek yok.
Kuvvetli rüzgarın yerden toz kaldırması. Başka bir şey aramaya gerek yok.
Yorumları okuyunca yanlız kalıyoruz...Eğer bir kaç gün öncesi bunu bekliyordum derseniz,veya modellerde okuduk, göründü derseniz,bu olayı bekliyorduk derseniz, yorumda bulunun ki milletin sosyal medya üzerinden kör ve sağır olması engellensin bir nebze de olsa.
İconda cumartesi yağışları kısmış
Yağış olsaydı o rüzgarla beraber çamur yapacaktı. Yağmur olmayınca toz aşınımı oldu abi.
Cumartesi MGM Wrf yağış haritası
avrupa yakası için yağış beklenenden az olabilir özellikle iç kesimlerde

MGM WRF çalıştırması 48 saatlik dilimde ciddi yağış bekliyor. Yağışların özellikle boğaz hattı ve anadolu yakasında daha etkili olması muhtemel. Olası risklere karşı tedbirli olmak lazım.
Aynı zaman aralığında ICON beklentisi ise bu şekilde ;
ICON modeli yağışları genelde kara üzerine çıkarmaz. Ancak buradaki beklentiye de bakılarak olası risklerin boğaz hattı ve anadolu yakasında daha yüksek olduğu doğrulanıyor.
Yarın özellikle anadolu yakasının daha tedbirli olması önemli. Modellerin bu tarz bir oluşumu son günlerde kırpmış olması ise bizim için olumlu, aksi takdirde çok daha tehlikeli hava koşulları bekleyebilirdik. Ancak şu anki haliyle de İstanbul gibi bir metropolde ekstra tedbirli olmamız gerekiyor.
Avrupa yakasının batısında cephenin ön parçası hafif yağış yapıyor
wrf gibi gelirse 25-50 degil 50-150 kg yağış uyarısı verilmeliydi
wrf gibi gelirse 25-50 degil 50-150 kg yağış uyarısı verilmeliydi
bu kadar kısa vadede değişimler oluyorsa, şahsen ben sistem içinde bile değişimlerin mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı beklendiği gibi yağışta olabilir, daha da kuvvetli olabilir.